Daugavpiliešus aicina piedalīties akcijā „Apkārt Latvijai”

foto: bnn-news.com
foto: bnn-news.com

Nacionālie bruņotie spēki sadarbībā ar Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu aicina Latvijas iedzīvotājus pieteikties lāpu skrējienam gar Latvijas robežu - „Apkārt Latvijai”.

AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente kapteine Sandra Brāle paziņoja portālam Gorod.lv, ka dalība šajā skrējienā ir valsts vienotības apliecinājums.

No 15. līdz 21.augustam, godinot Nacionālo bruņoto spēku 1992.gadā organizētās lāpu stafetes 21.gadadienu, gar Latvijas robežu notiks skrējiens „Apkārt Latvijai”. Skrējiena svinīgā atklāšana notiks 15.augustā plkst.9:30 Brāļu kapos. Pēc lāpu svinīgās iedegšanas skrējiena dalībnieki divās grupās uzsāks skrējienu no Rīgas uz Salacgrīvu un no Rīgas uz Mērsragu. 6.skrējiena dienā dalībnieki dosies skrējienā pa maršrutu Dagda – Krāslava – Daugavpils, bet 7.dienā – Daugavpils – Subate. Pēdējo posmu dalībnieki satiksies Subatē, Ilūkstes novadā, no kurienes ar autotransportu pārvietosies līdz Rīgas pilsētas robežai. Noslēgumā plānots skrējiens no Rīgas robežas, kas noslēgsies ar svinīgu ceremoniju pie Brīvības pieminekļa.

Jāpiebilst, ka ikviens interesents, kurš vēlas skriet par Latviju, laipni aicināts pieteikties pie sev interesējošā posma atbildīgā Nacionālo bruņoto spēku pārstāvja. Ja 20.augustā vēlaties piedalīties skrējienā pa maršrutu Dagda – Krāslava – Daugavpils, Jums jāsazinās ar Zemessardzes 35.nodrošinājuma bataljona majoru Ilmāru Sparānu (ilmars.sparans@mil.lv), ja 21.augustā vēlaties piedalīties skrējienā Daugavpils – Subate, jāraksta Zemessardzes 34.artilērijas bataljona pulkvežleitnantam Gunāram Vizulim (gunars.vizulis@mil.lv)

Jāatzīmē, ka skrējiena kopējais garums ir aptuveni 1500 kilometru. Tas norisināsies septiņas dienas, 14 posmos.


Написать комментарий