Tiek plānots, ka augustā lauksaimniekiem izmaksās kompensācijas par atkārtotu graudu sēju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka valdība pieņēma lēmumu atbalstīt lauksaimniekus, kuru sēja gāja bojā pavasara plūdos. Tiek plānots, ka augustā tiks izmaksātas kompensācijas 50% apmērā.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Preiļu filiāles vadītājs Guntars Melnis paziņoja portālam Gorod.lv, ka Zemkopības ministrija izskatīja informāciju par lauksaimnieku zaudējumiem un valdība pieņēma lēmumu par kompensācijas izmaksu, lieta ir nodota Finanšu ministrijai. Ir runa par ziemājiem, kurus lauksaimniekiem nācās sēt vēlreiz – tas ir rapsis, kvieši, rudzi, mieži, uz sējamajām zālēm kompensācijas neattiecas.

Sakarā ar to Finanšu ministrijai nepieciešamas papildus ziņas par izdevumiem, kuri radās lauksaimniekiem sakarā ar ziemāju pārsēšanu, tuvākajā laikā sāksies informācijas vākšana no tiem lauksaimniekiem, kuri iesniedza iesniegumus kompensāciju saņemšanai. Tiks kompensēti 50% no zaudējumiem. Pēc G.Melņa vāridem, kompensācijas varētu tikt izmaksātas augustā.
Atgādināsim, ka 13.maijā Zemkopības ministrijai bija nosūtīti 23 iesniegumi no Daugavpils novada lauksaimniekiem, kuri pieprasīja kompensācijas.

Kopumā Daugavpils novadā no pavasara plūdiem cieta 401,5 ha ziemāju un 103,4 ha pļavu, kuras bija aizsētas ar zāli, toties iesniegumus kompensāciju saņemšanai var iesniegti tikai tie, kuriem nav apdrošināti sējumi, mūsu novadā tas ir 232 ha teritorijas.


Написать комментарий