Rinkēvičs ierindots starp 25 pasaulē aktīvākajiem politiskajiem līderiem ‘tviterī’

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) trešdien publiskotajā "Twiplomacy" indeksā, ierindots starp 25 pasaulē aktīvākajiem politiskajiem līderiem komunikatoriem, kuri lieto sociālo tīklu "Twitter".

Indeksā pētīts, cik aktīvi politiskie līderi lieto "Twitter", cik bieži iesaistās sarunās, atbildot uz citu "Twitter" lietotāju jautājumiem, cik bieži tiek pieminēti sarunās, kā arī cik daudz citi pasaules politiskie līderi seko konkrētā politiķa sociālā tīkla profilam.

Pētījumā atklāts, ka 77,7% pasaules politisko līderu ir izveidojuši savus "Twitter" kontus, kas nozīmē, ka 153 pasaules valstīs prezidenti, premjeri, reliģiskie līderi un valsts augstāko iestāžu pārstāvniecības lieto "Twitter".

Rinkēvičs ierindots 16.vietā, rēķinot cik citi pasaules politiskie līderi seko viņa sociālā tīkla profilam un cik citiem līderiem seko pats ārlietu ministrs, Rinkēvičam pavisam kopā kontaktu lokā ir 16 citu valstu prezidenti, premjeri un citi zināmi ārzemju valstsvīri.

Visvairāk "satīklojis" ir Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bildts, kura kontaktu lokā ir 44 citu valstu līderi. Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V) šajā pašā sarakstā ierindots 33.vietā.

Sarakstā vāji novērtēts ir ASV prezidents Baraks Obama, jo, lai gan viņa profilam ir visvairāk sekotāju, viņš pats seko tikai diviem citiem līderiem.


Написать комментарий