Daugavpils pilsētas domē apsprieda gaidāmo Studentu dziesmu un deju svētku „Gaudeamus” programmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, nākamgad 27.-29.jūnijā Daugavpilī norisināsies 17.Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”, kuru norises vieta būs Stropu estrāde.

Trešdien, 24.jūlijā, Daugavpils pilsētas domi ar oficiālu vizīti apmeklēja ekspertu grupa no galvaspilsētas, kura dažu mēnešu laikā izvērtēja vairākas Latvijas pilsētas un to iespējas organizēt studentu svētkus.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja prombūtnes laikā viesus uzņēma viņa pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, kurš pateicās par pilsētas augstu novērtējumu un apliecināja, ka visi pienākumi tiks izpildīti.

Viena no ekspertu grupas loceklēm pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Studentu dziesmu un deju svētkos piedalīsies ap 5 000 studentiem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Šī tradīcija esot vairāk nekā 50 gadus veca, šoreiz tik lielu viesu skaitu uzņems valsts otrā lielākā pilsēta.

„Esmu droša, ka daugavpiliešiem svētki patiks: viņi varēs apskatīt triju Baltijas valstu tautas tērpus, izbaudīt deju, vokālu un koru korektīvu uzstāšanos, dalībnieku gājienu no Daugavpils universitātes līdz M.Rotko mākslas centram. Tiek plānots organizēt labāko dejotāju koncertus, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas apvienotā simfoniskā orķestra koncertu. Ieeja minētajos pasākumos būs bez maksas.

Pēc ekspertes domām, šie svētki ir arī draudzības, sadarbības un savstarpējās sapratnes apliecinājums. Neskatoties uz nosaukumu, pasākumā piedalīsies gan pašreizējie studenti, gan absolventi, gan seniori.

Gaidāmo Studentu dziesmu un deju svētku ietvaros plānots organizēt pasākumus dažādās pilsētas vietās – Stropu estrādē, Vienības laukumā, Kultūras pilī, Daugavpils teātrī, M.Rotko mākslas centrā, Olimpiskajā centrā. Daugavpils pilsētas Kultūras pārvalde ierosināja organizēt pasākumus arī jaunajā Višķu estrādē, apsolot nodrošināt svētku dalībniekus ar autotransportu.

Svētku programmas apspriedes gaitā tika runāts arī par dalībnieku nodrošināšanu ar visu nepieciešamo. Gatavošanās procesā tiks izlemts, ko apmaksās valsts un ko – pašvaldība.

Rīkotāji atgādināja, ka Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus” ir iekļauti UNESCO nemateriālu vērtību sarakstā, uzdāvināja Kultūras pārvaldei piemiņas albumu, pasniedza dāvanu vicemēram.

Atgādināsim, ka ekspertu komisija, izvērtējot piecu pilsētu piedāvājumus, nolēma, ka atbilstošākā svētku rīkošanas vieta ir Daugavpils pilsēta un Stropu estrāde, jo pilsētā ir attīstīta infrastruktūra, vairākas viesnīcas un viesu nami, kā arī pieredze šāda līmeņa pasākumu rīkošanā. Eksperti norādīja, ka Daugavpils esot visai kompakta pilsēta, neskatoties uz to, ka tā ir otrā lielākā valstī.
 


Написать комментарий