Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskolu šogad absolvējis lielāks studentu skaits

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šajā mācību gadā Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskolu absolvējis lielāks studentu skaits – 146 studenti, kuri apguva kulinārijas mākslu, restorānu un viesnīcu apkalpošanas prasmes, pārdevēja specialitāti. 

Par absolventu perspektīvām portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Tirdzniecības profesionālā vidusskolas direktors Jurijs Kuklis.

„Mūsu rīcībā nav statistikas datu par to, ko turpmāk dara mūsu absolventi, parasti viņi izvēlas vienu no trim variantiem”, teica J.Kuklis.
Pēc viņa vārdiem, pirmais variants esot izglītības iegūšanas turpināšana Tirdzniecības profesionālajā vidusskolā un otrās specialitātes iegūšana. Bieži vien jaunieši vēlas apgūt vairākas profesijas, jo tas paaugstina viņu konkurētspēju. Tā, pēc Jurija Kukliša vārdiem, esot pēdējo gadu tendence.

Diezgan liela absolventu daļa iestājas augstskolā. Savukārt jauniešu vairākums meklē darbu.

„Ar lepnumu varam paziņot, ka mūsu speciālisti ir konkurētspējīgi ES darba tirgū, tomēr tas mūs arī sarūgtina, jo lielākā daļa absolventu darba meklējumos dodas uz ārzemēm”, pastāstīja J.Kuklis.

Tomēr speciālisti atrod darbu arī Daugavpilī un citās Latvijas pilsētās.

Jāatzīmē, ka profesijas iegūšana esot pieprasīta, un, pēc Jurija Kukliša vārdiem, katru gadu visas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas grupas esot iekomplektētas. Jāpiebilst, ka vidusskolā mācās gan daugavpilieši, gan Ilūkstes, Krāslavas, Līvānu, Jēkabpils novadu pārstāvji.


Написать комментарий