Darbadevēji tiek motivēti pieņemt darbā cilvēkus ar ierobežotām iespējām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem, ESF projekta „Pasākumi noteiktām personu grupām” ietvaros ir izveidotas darba vietas bezdarbniekiem ar invaliditāti un grūtībās nonākušajiem bezdarbniekiem. 

Lielākais darba vietu skaits izveidots Latgales reģionā – 1953 darba vietas. NVA Daugavpils filiāles vadītāja vietniece Inna Bočarova paziņoja portālam, ka vietējie darbadevēji tiek motivēti pieņemt darbā cilvēkus ar ierobežotām iespējām.

Pēc NVA Daugavpils filiāles vadītāja vietnieces vārdiem, šāda veida darbinieka pieņemšanas darbā galvenā priekšrocība esot viņa atalgojuma izmaksāšana ar valsts atbalstu. Salīdzinājumam minēsim, ka citu programmu ietvaros darbadevēji maksā 50% no darba algas, pārējos 50% sedz valsts. Programma paredz darbinieka darba vietas pielāgošanu viņa individuālajām vajadzībām.

Pērn Daugavpils pilsētā un novadā darbojās divas programmas – valsts un ES programmas, kuru ietvaros tika izveidotas 48 darba vietas cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Patlaban darbojas tikai viena – valsts – programma, pateicoties kurai ir izveidotas 19 darba vietas. NVA Daugavpils filiālē reģistrēti 772 cilvēki ar ierobežotām iespējām.


Написать комментарий