Toto Kutunjo nosmādē mūsu Pēteri Upelnieku

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdienas, 24. jūlija, naktī Dzintaru koncertzālē noslēdzās festivāla Jaunais vilnis 2013 pirmā konkursa diena, kurā 16 jaunie talanti no 12 valstīm žūrijas simpātijas centās iekarot ar pasaules hitiem savā interpretācijā.

Latvijas pārstāvis Pēteris Upelnieks (attēlā) uz skatuves kāpa ar populāro regeja kompozīciju No Woman, No Cry, bet pārliecināt stingros vērtētājus ar savu sniegumu puisim neizdevās - viņš saņēma 107 punktus un ierindojās 11. vietā, dalot to ar Vācijas pārstāvi Lindu Teodosiu.

Visskarbāk latviešu dziedātāju vērtēja itālis Toto Kutunjo, kurš šogad žūrijā ieņēmis ilggadējā Latvijas konkursantu patrona Raimonda Paula vietu - visus pārējos konkursa dalībniekus ārvalstu viesis vērtēja ar 11 ballēm, bet mūsu Pēterim viņš piešķīra tikai astoņus punktus.

Līdera pozīcijās ar 121 punktu pēc pirmās konkursa dienas ir Kubas pārstāvis Roberto Kel Toress, kurš no visiem žūrijas locekļiem saņēma maksimālo punktu skaitu, bet pēdējā vietā ierindojies Ukrainas pārstāvis Arkādijs Voitjuks.

Ceturtdien, 25. jūlijā, konkursanti uz skatuves kāps, lai izpildītu savas valsts hitus, un satraukums Jaunā viļņa dalībnieku vidū ir liels - pirmo trīs vietu ieguvēji savā starpā sadalīs 100 000 eiro lielu balvu fondu.


Написать комментарий