Spānijas katastrofā izdzīvojušie: vilciens lielā ātrumā 'neizņēma' līkumu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Vilciens, kas trešdienas vakarā avarēja Spānijas Galīcijas provincē, traucies uz priekšu lielā ātrumā un apgāzies sliežu ceļa līkumā, atsaucoties uz izdzīvojušo pasažieru medijiem teikto, ceturtdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Viens no vilciena pasažieriem, Serdžo, Spānijas Radio sacījis - tā ir neticama veiksme, ka viņam izdevies dzīvam izkļūt laukā no vilciena. "Vilciens traucās uz priekšu lielā ātrumā, pēkšņi neizbrauca pagriezienu un apgāzās. Mums ļoti pavaicās pašu spēkiem spējot izkļūt no vagona," teicis avārijā cietušais.

Kāds cits pasažieris Giljermo arī stāstījis, ka vilciens braucis ļoti ātri un apgāzies pagriezienā. "Tā ir traģēdija! Es nezinu, cik daudz cilvēku ir gājuši bojā, bet mirušo varētu būt ļoti daudz." Vēl cits pasažieris, Rikardo, stāstījis, ka viņš un vēl kāds izdzīvojušais bijuši iespiesti vienā no vagoniem. "Mēs centāmies izspraukties laukā un pēc brīža pamanījām, ka vilciens sācis degt. Tas bija viens mirklis un vilciens aizdegās. Es apkārt redzēju cilvēku līķus," radio sacīja pasažieris.

Marija, kura dzīvo netālu no avārijas vietas, medijiem stāstījusi, ka dzirdējusi skaļu blīkšķi un redzējusi paceļamies dūmus. Savukārt Francis ziņu aģentūrai AFP sacījis, ka skaņa bijusi tāda, ka viņam šķitis – ir sākusies zemestrīce. "Pirmais, ko es pamanīju, bija kādas sievietes līķis. Es līdz šim nekad nebiju redzējis līķi. Mēs ar kaimiņu mēģinājām palīdzēt vagonos iesprūdušajiem cilvēkiem izkļūt," stāstījis Francis.

Vietējā iedzīvotāja Patrīcija BBC pastāstījusi, ka notikuma vietā ieradušies divi ceļamkrāni, kuri cenšas pacelt vagonus, zem kuriem ir iespiesti cilvēki. "Ātrās palīdzības brigādes palīdz cietušajiem, kā arī nogādā morgā cilvēku līķus," stāsta aculieciniece.

Jau vēstīts, ka trešdienas, 24.jūlija, vakarā, Spānijas ziemeļrietumos no sliedēm noskrējis pasažieru vilciens un avārijas upuru skaits pieaudzis jau līdz 77 cilvēkiem, bet vairāk nekā 130 ievainoti. Katastrofa notikusi netālu no Santjago de Kompostellas. Vilciens bijis ceļā no Madrides uz Galīcijas provinces Ferolu.

Kopumā vilcienā bijuši 218 pasažieri. Pagaidām vēl nav zināmi vilciena avārijas iemesli. Tiek vēstīts, ka šī ir pati nopietnākā vilciena avārija Spānijā pēdējos 40 gados.


Написать комментарий