Paaugstina maksu par iebraukšanu Jūrmalā; rudenī un ziemā drīkstēs iebraukt par brīvu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Jūrmalas pilsētas dome ceturtdien, 25.jūlijā, mainījusi iebraukšanas noteikumus, no līdzšinējā viena lata līdz 1,50 latiem paaugstinot maksu par vienreizēju iebraukšanu kūrortpilsētā, bet atceļot iebraukšanas maksu rudens un ziemas sezonā- no 1. oktobra līdz 31. martam, portāls “Delfi” uzzināja domē.

„Jūrmala kā unikāla atpūtas vieta kļūst aizvien populārāka arī ārpus tradicionālās tūrisma sezonas - rudens un ziemas periodā mūsu pilsēta piedāvā baudīt kvalitatīvu kultūras dzīvi un sniedz iespējas aktīvai atpūtai. Daudzi viesi, īpaši ģimenes ar bērniem, arī rudens un ziemas sezonā aizvien biežāk izvēlas pavadīt nedēļas nogales Jūrmalā. Iebraukšanas maksas atcelšana rudens un ziemas mēnešos dos iespēju pašvaldībai piesaistīt vairāk tūristu un būs ieguldījums pakalpojumu nozaru attīstībā," uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LZP).

Lai regulētu transporta plūsmu pavasara un vasaras sezonā, tiks palielināta nodeva par iebraukšanas atļaujām vasaras sezonā no 1. aprīļa līdz 30. septembrim. Vienreizējās iebraukšanas atļauja maksās 1,50 latus, izmaiņas skars arī nodevas samaksu par viena mēneša un sešu mēnešu iebraukšanas atļaujām. Plānots, ka grozījumi stāsies spēkā ar šā gada 30. septembri.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikta atbilstoši Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem „Par transporta līdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā". Savukārt automašīnas Jūrmalas pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, var novietot bez maksas (izņemot privātās autostāvvietas).

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem vides uzturēšanas pasākumiem.

2012. gadā pavasara un vasaras sezonā ar vienreizējām caurlaidēm Jūrmalā iebrauca 914 773 automašīnas, rudens un ziemas periodā 436 844 automašīnas.


Написать комментарий