Pateicoties ANO, ir radīta Vispasaules tualetes diena

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

ANO Ģenerālās asamblejas 67. sesijas pārstāvji ir nolēmuši 19. novembri pasludināt par Vispasaules tualetes dienu, tā ziņots „TELEFGRAF”.

Asamblejas locekļi ar nožēlu atzīmēja, ka šobrīd apmēram 2,5 miljardiem cilvēku vēl joprojām ir liegta iespēja izmantot svarīgākos sanitāros pakalpojumus.

„Ģenerālā asambleja uzstāj uz to, lai valsts pārstāvji atbalstītu izmaiņas iedzīvotāju uzvedības kultūrā, attīstot politiku, kuras ietvaros tiktu risināts jautājums par nabadzīgākā iedzīvotāju slāņa sanitāro pakalpojumu iespējām, kuru trūkums ir kaitīgs veselībai,” tā tiek atzīmēts kopīgi izstrādātajā rezolūcijā.

Ģenerālās asamblejas locekļi uzsvēra, ka sanitāro pakalpojumu trūkums nelabvēlīgi ietekmē cilvēku veselību, mazina cīņu pret nabadzības attīstību, kā arī atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz apkārtējo vidi.

2000. gadā bija izvirzīts mērķis divreiz mazināt to cilvēku skaitu, kuriem ir liegta piekļuve tīrajam ūdenim un svarīgākajiem sanitārajiem pakalpojumiem. Šajā jautājumā ir daudz sasniegumu, īpaši tīrā pārtikas ūdens pieejamībā.

Lai gan uz šo brīdi apmēram 2.5 miljardi cilvēku pasaulē mājās dzīvo bez tualetes telpām un citiem sanitāriem apstākļiem.
 


Написать комментарий