Lietuviešu tūrists britu dzelzceļa kompānijai nodara miljons mārciņu zaudējumus

foto: blog.worktravel.org.ua
foto: blog.worktravel.org.ua

Lielbritānijā tiesas priekšā stājies lietuviešu tūrists, kurš, cenšoties izvairīties no maksāšanas par biļeti, nedēļas nogalē nodarījis dzelzceļa kompānijai Greater Anglia aptuveni miljons mārciņu (818 tūkstoši latu) lielus zaudējumus un izjaucis vismaz 40 tūkstošu pasažieru ceļojumu plānus.

Mants Badausks pēc Lielbritānijā pavadītas nedēļas gatavojās atgriezties Lietuvā, bet bija pazaudējis visas savas mantas, vēsta britu mediji. Lietuvietis centās nokļūt līdz Stanstedas lidostai un Ipsvičas dzelzceļa stacijā vēlējās izmantot Londonas braukšanas karti Oyster Card. Taču uzzinājis, ka Ipsviča nepieder pie britu galvaspilsētas transporta zonas un ka viņam nāksies iegādāties biļeti, M. Badausks uzrāpies uz stacijas jumta, tādējādi cenšoties apiet kontrolbarjeras.

Stacijas darbinieki izsaukuši policiju, bet lietuvietis atteicies nokāpt no stacijas jumta. Tiesai viņš vēlāk stāstījis, ka baidījies tikt arestēts. Lietuvietis arī atradies tuvu vadiem ar 25 tūkstošu voltu spriegumu, tādēļ varasiestādes, baidoties par viņa dzīvību, atslēgušas elektrību, kas pārtraucis vilcienu kustību stacijā. Līdz ar to aptuveni 750 pasažieru palikuši iesprostoti vilcienos bez elektrības un gaisa kondicionētājiem. Dzelzceļa kompānijai nācies ieviest izmaiņas 79 vilciena reisos, kas skāris vismaz 40 tūkstošus pasažieru, liela daļa no kuriem vēlējusies doties uz mūzikas festivālu netālu esošajā Sautvoldā. Traucējumi dzelzceļa satiksmē kompānijai, saskaņā ar provizoriskām aplēsēm, izmaksās aptuveni vienu miljonu mārciņu.

Kopumā uz stacijas jumta, atsakoties nokāpt, M. Badausks pavadīja septiņas stundas. Lietuvietis draudējis nolēkt, ja policija tuvosies un glābēju pieslietās kāpnes uzvilcis augšā. Britu policiju arī uztraukusi iespēja, ka šīfera un stikla jumts varētu neizturēt lietuvieša svaru.

Kad pēc karstajā saulē pavadītajām septiņām stundā, vienos šortos tērpušos lietuvieti izdevies dabūt nost no stacijas jumta, viņš ticis nogādāts slimnīcā, jo pastāvējušas bažas par organisma atūdeņošanos.

Tiesā lietuvietis pastāstīja, ka sabiedrisko kārtību traucējis bez iepriekšēja nolūka. Neskatoties uz to, viņam draud ieslodzījums uz laiku līdz diviem gadiem.


Написать комментарий