HES remonti pabeigti; Daugavā atkal palielinās ūdens līmeni

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

AS "Latvenergo" ir pabeigusi šogad plānotos Ķeguma HES un Pļaviņu HES hidrotehnisko būvju remontdarbus. Līdz ar to jau no 29.jūlija Ķeguma HES ūdenskrātuvē tiks uzsākta pakāpeniska ūdenslīmeņa atjaunošana, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Ūdenslīmeņa mainīgajā zonā ir notikuši Pļaviņu HES labā krasta lejas bjefa nogāžu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbi 1800 kvadrātmetru platībā un Ķeguma HES tilta balstu betona virsmas stiprinājumu atjaunošanas remontdarbi 129,5 kvadrātmetru platībā.

Hidrotehnisko būvju atjaunošanā ūdenskrātuves līmeņa pazemināšanas laikā no 1. jūlija līdz 28. jūlijam ik dienu būvdarbu zonā vairākās vietās vienlaicīgi strādā 30 cilvēki. Hidroelektrostaciju ūdenskrātuvēs betonēto nogāžu galvenie atjaunošanas darbi ir bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža, betonēšana, deformācijas šuvju remonts un izveide.

Daugavas HES ūdenskrātuvēs līmenis regulāri tiek pazemināts gan apsekošanas, gan remonta darbos jau kopš katras hidroelektrostacijas uzcelšanas brīža. Hidrobūvju stiprināšanas tehnoloģija ir specifiska: periodā starp pavasara paliem un rudens lietavām ūdens līmenis Daugavā ir viszemākais, un remontdarbus iespējams veikt viskvalitatīvāk.


Написать комментарий