Nacionālā apvienība: 'Jaunā viļņa' diskotēku nedrīkst uzspiest par visu rīdzinieku svētkiem

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas domes frakcijas deputāti ir neizpratnē, kādēļ vienas privātpersonas rīkotam pasākumam - "Jaunā viļņa" diskotēkai, kas nepārstāv visu rīdzinieku intereses, tiek dota privilēģija un atļauja pasākumu rīkot pašā pilsētas centrā 11. novembra krastmalā, turklāt uz divām dienām slēdzot satiksmi, teikts apvienības paziņojumā medijiem.

"Neapmierinātību rada arī tas, ka šāda veida pasākums neparedz skaņu norobežošanu uz ārpusi, tādēļ pasākums, kurā visdrīzāk netiks nodrošināts tulkojums valsts valodā, būs dzirdams ikvienam garāmgājējam vai Vecrīgas iedzīvotājam. Šāds krievu valodā rīkots publisks pasākums ir kā pliķis visiem tiem rīdziniekiem, kas vēl nesen Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā Rīgu varēja sajust kā nacionālas valsts galvaspilsētu," uzskata NA.

Apvienība arī norāda, ka citos gadījumos satiksme krastmalā ir tikusi slēgta tikai tādu publisku pasākumu dēļ, kas pārstāv visu rīdzinieku intereses, kā valsts svētki 18. novembrī, Rīgas svētki, 11. novembra Lāčplēša diena, Jāņi Krastmalā, Vecgada vakars, Rīgas "Nordea" maratons un citi sporta pasākumi.

"Līdz šim visi šie svētki un publiskie pasākumi, kas ir bijuši brīvi pieejami ikvienam rīdziniekam, ir notikuši valsts valodā, bet jau otro gadu pēc kārtas šī kārtība acīmredzami tiek mēģināta mainīt, izceļot šauras interešu grupas privilēģijas," pikta ir NA.

"Redzot, ka pašreizējās likumiskās normas neaizstāv nacionālas vērtības un visu pilsētas iedzīvotāju kopīgās intereses, NA uzskata, ka nākotnē ir nepieciešams izdot pašvaldības saistošos noteikumus, kas noteiktu kritērijus un nosacījumus, kāda veida publiskie pasākumi kvalificējas, lai to rīkošanai varētu slēgt arī satiksmi. Viena privāta ballīte nav visu iedzīvotāju pasākums. Turklāt tas nedrīkst kļūst par apgrūtinājumu un neapmierinātības avotu Rīgas iedzīvotājos," teikts paziņojumā.

NA arī lūgs atbilstošās institūcijas un reģionālo ministriju pārbaudīt vai atļauja par satiksmes ierobežojumiem izsniegta, ievērojot tiesisko kārtību, un vai nav pārkāpti noteikumi par autoceļu valsts aizsardzību un kārtību, kādā ieviešami transportlīdzekļu satiksmes aizliegumi un ierobežojumi.

Jau ziņots, ka saistībā ar festivāla "Jaunais vilnis" nakts diskotēku, kas piektdien paredzēta 11.novembra krastmalā, jau no ceturtdienas, 25.jūlija, tika slēgta transportlīdzekļu satiksme krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.


Написать комментарий