Arī Krutojam apnicis “Jaunais vilnis”

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

«Jaunais vilnis» vienmēr saistījies ar vērienīgāko Krievijas šovbiznesa zvaigžņu ballīti: tā izskaņā ar smalkiem ēdieniem un dārgiem dzērieniem Lielupes krastā parasti tiek svinēta Igora Krutoja dzimšanas diena.

Šoreiz komponists draud festivālu pamest bez ikgadējās ballītes un nākamgad gaidāmo 60 gadu jubileju svinēt Krievijas sirdī Maskavā.

«Jaunais vilnis» vienmēr būtībā bijis komponista Igora Krutoja privātais pasākums – arī šogad festivāls principā sākās brīdī, kad ar savu privāto lidmašīnu lidostā «Rīga» ieradās Krutojs un viņa ģimene. «Lidojums bija labs. Neko īpašu tā laikā nedarīju, vienkārši atpūtāmies. Rūpes sakrāmēt visas nepieciešamās mantas vienmēr uzņemas sieva Olga – viņa vienmēr zina labāk, kas man būs nepieciešams,» īsā sarunā pēc ielidošanas Rīgā teica Krutojs.

Jau nākamajā dienā festivāla preses konferencē komponists bija daudz runātīgāks, un daži viņa izteikumi pat bija visai pārsteidzoši. Tā, piemēram, uz žurnālistu jautājumu, kad viņš pēdējo reizi runājis ar Raimondu Paulu, Krutojs izplūda garākā komentārā. «Mēs ļoti draudzīgi ar Raimondu aprunājāmies pirms 15 minūtēm. Viņš gan nebūs festivālā, un es jūtos nedaudz «uzmests», bet mēs aizvien lieliski komunicējam. Un patiesībā Pauls nav pateicis, ka viņš pilnībā aiziet no šā projekta. Viņš vienkārši šogad ir aizgājis [no tā], un paskatīsimies, kas būs nākamgad. Es patiesībā esmu ļoti miermīlīgs cilvēks un ne ar vienu nekaroju. Tikai jūs [mediji] mani mēģināt visu laiku pataisīt par ļaundari, kurš sanīstas ar Paulu vai ar Pugačovu, bet tās ir muļķības,» savā monologā skaidroja Krutojs.

Vēl pārsteidzošāks klātesošajiem likās komponista paziņojums, ka viņš ir iecerējis atteikties no «Jaunā viļņa» teju galvenā notikuma – savas dzimšanas dienas svinībām. «Savu 60 gadu jubileju es nākamgad plānoju nosvinēt ar vairākiem koncertiem Maskavā. Tā ka jau tagad aicinu jūs visus uz tiem. Jūrmalā neko nesvinēšu, arī šogad Jūrmalā mana dzimšanas diena netiks svinēta. Es uzreiz pēc apbalvošanas ar savu lidmašīnu došos uz Krieviju. Svinēšu dzimšanas dienu mājās ar ģimeni un draugiem, nevis Jūrmalā,» paziņoja Krutojs.

Tiesa, šīs paziņojums visdrīzāk ir viegla koķetērija, jo jau šobrīd pilnā sparā tiek sagatavots personāls, ēdieni un dzērieni tam, lai naktī no 28. uz 29. jūliju jūras krastā esošajā restorānā «Pinot Marina», savulaik sauktajā «La Riva», svinētu komponista dzimšanas dienu.


Написать комментарий