Ļebedevs uzvar Latvijas čempionātā, Puodžuks piektais Eiropā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien Eiropas čempionāta finālā spīdvejā labi nostartēja Ķastas Puodžuks, kurš ieņēma augsto piekto vietu, savukārt svētdien Latvijas atklātajā čempionātā triumfēja Andžejs Ļebedevs, ziņo Sporta pārvaldes portāls. 

Šogad Eiropas čempionāta finālam būs pavisam jauns formāts – starp dalībniekiem būs vairāki „Grand Prix” seriāla dalībnieki, un visas sacīkstes tiks translētas „Eurosport” televīzijas kanālā. Atlases sacensībās savu meistarību pierādīja Ķasts Puodžuks, kurš prata kvalificēties lielajam finālam. Pirmais no četriem finālposmiem norisinājās sestdien Polijā. Starp dalībniekiem bija braucēji ar ļoti skaļiem uzvārdiem: Emīls Sajfutdinovs, Grigorijs Laguta, Tomašs Gollobs, Tajs Vofindens, Niki Pedersens, Hans Andersens un citi.

Šajā spēcīgajā konkurencē Puodžuks pārsteidza pozitīvā ziņā. Jau savā pirmajā braucienā viņš tika pie uzvaras, pie tam pēc nepārāk veiksmīga starta. Otrajā braucienā Puodžuks, atrodoties pēdējā pozīcijā, krita, bet trešajā sērijā tikai viens punkts. Tobrīd likās, ka iespēju tikt labāko sešiniekā vairs nebūs, taču Ķasts uzskatīja citādāk – divas uzvaras pēc kārtas un vieta labāko sešiniekā!

Lai tiktu superfinālā, Puodžukam pusfinālā bija jātiek divu ātrāko braucēju pulkā. Praktiski visu braucienu viņš arī bija otrais, bet beigās tomēr piekāpās Vofindenam. Summā 10 punkti un piektā vieta, kas jāuzskata par lielisku rezultātu!

Jau nākamajā dienā Puodžuks startēja Latvijas atklātajā čempionātā. Diezgan pārliecinošu uzvaru tajā ieguva Andžejs Ļebedevs, kuram 14 punkti. Otrais bija Maksims Bogdanovs (11), bet trešais soms Timo Lahti (11). Ārpus trijnieka palika Puodžuks, Andrejs Kudrjašovs un Vjačeslavs Giruckis. Visiem viņiem pa 10 punktiem. 


Написать комментарий