Maestro Pauls: Vainot Pēteri tagad ir muļķīgi

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ne visai veiksmīgi aizvadītajā nedēļas nogalē konkurss Jaunais vilnis noslēdzās Latvijas pārstāvim Pēterim Upelniekam. Jaunais censonis palika pēdējā vietā, tā radot ažiotāžu par sazvērestības teorijām, ka viņš konkursā piedalās, lai tiktu izņirgts.

Komponists Raimonds Pauls, kurš šogad pirmo reizi nebija konkursa žūrijā, ir pārliecināts, ka vainot Pēteri šobrīd būtu muļķīgi. "Ap Jauno vilni vienmēr tiek sacelta liela brēka. Ilgus gadus man pārmeta dalību šajā konkursā, tādēļ šogad nolēmu no tā visa atiet nost.

Arī koncertu translācijas vēroju minimāli. Jā, zinu, ka mūsu puisis palika pēdējā vietā, taču nedomāju, ka tagad vajadzētu viņu pie kaut kā vainot. Nu jau ir par vēlu spriest, kādēļ tā vai šitā ir noticis. Vajadzēja domāt ātrāk," sarunā ar DELFI Izklaidi komentē Pauls.

Komponists pauž viedokli, ka pēdējā laikā mums diezgan švaki veicas ne tikai Jaunajā vilnī - arī Eirovīzijā nespējam uzrādīt labus rezultātus. Viņaprāt, ir jāsāk kaut ko darīt lietas labā.

"Runājot konkrēti par Eirovīziju, cilvēkiem jāsaprot, ka ne vienmēr arī citiem patīk tas, kas patīk mums. Paši balsojam par kādu mūziķi un tad esam pārsteigti, ka atkal nekur netiekam. Cilvēkiem jāsāk rūpīgāk domāt un izsvērt, kam atdot savu balsi.

Savukārt Jaunajā vilnī dalībniekus izvēlējās žūrija. Kas zina, kādi rezultāti būtu, ja atlasē tiktu izvēlēts kāds cits, bet, manuprāt, tagad vairs nav vērts par to spriedelēt. Lai vaino tos, kas atlasīja dalībniekus, ne pašu Upelnieku," prāto maestro.

Pauls neslēpj, ka viņam ir žēl, ka Pēteris palika pēdējā - sešpadsmitajā - vietā, taču komponists neuzskata, ka tagad vajadzētu raudāt un pārdzīvot. Kāds vienmēr paliks pēdējais, arī sportā tā notiek. Šoreiz nepaveicās mūsu pārstāvim.

Maestro ir arī nedaudz vīlies, ka populārās mūzikas žanram tiek piešķirta tik maza vērība no valsts puses. Jaunajiem māksliniekiem nākas kulties saviem spēkiem, jo valsts finansējuma praktiski nav nemaz.

"Valsts šim mūzikas žanram nepiešķir nekādu finansējumu, tādēļ jaunie dziedātāji, kuri izpilda popmūziku, mēģina izsisties paši saviem spēkiem, kā nu kurš to māk.

Mani izbrīna tas, ka tik liela ievērība tiek pievērsta, piemēram, Dziedošo ģimeņu šovam, lai gan tas ir amatieru pasākums.

Ja no šī raidījuma varētu atlasīt kādus dziedātājus, kuriem nākotnē būtu potenciāls kļūt par profesionāliem mūziķiem, es vēl saprastu, bet pagaidām esmu neizpratnē, kādēļ jaunajiem māksliniekiem, kuriem ir potenciāls, atbalsta nav vispār, bet amatieri to saņem," noslēgumā saka Pauls.


Написать комментарий