Vēl joprojām zem jautājuma ir trešā Investīciju foruma rīkošana Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iespējams, ka trešais starptautiskais Investīciju forums, kas jau divreiz risinājās Daugavpilī, šogad nenotiks.

Kā portālam Gorod.lv paziņoja vicemērs Dmitrijs Rodionovs, pagaidām ir grūti teikt, vai šis pilsētai un valstij nozīmīgais pasākums notiks arī šajā gadā.

Kā pavēstīja pilsētas pašvaldības vadītāja vietnieks, tamlīdzīgu forumu rīkošana ir lietderīga un nozīmīga, tādēļ šī tradīcija, bez, šaubām, turpināsies.

„Šobrīd Investīciju foruma rīkošana ir zem jautājuma. Šādam pasākumam ir cītīgi jāgatavojas jau krietni iepriekš, vismaz pusgadu iepriekš. Mums ir palicis pavisam maz laika, jo nesen ir mainījies deputātu sastāvs. Pie tam, budžetā nav pietiekami daudz līdzekļu šī pasākuma rīkošanai.

Toties šobrīd kā alternatīva forumam tiek izskatīta iespēja rīkot Vislatvijas seminārs mazā un vidējā biznesa atbalstam, uz kuru ierastos kolēģi no dažādām pilsētām. Tiek plānots, ka šis seminārs arī notiks rudenī, bet pagaidām konkrētu datumu nevaru nosaukt. Šobrīd tiek izstrādāti dažādi varianti.

Nākamgad Investīciju forums noteikti notiks, jo tas sekmē Daugavpils ekonomisko attīstību, piesaista investīcijas un rada jaunas darba vietas. Tiek spriests arī par to, ka kārtējā foruma rīkošanu varētu apvienot ar Pilsētas svētkiem, lai vēl vairāk vairotu viesu iespaidu par mums. Šobrīd grūti apgalvot, ka tā arī notiks, bet visi varianti tiek izskatīti,” skaidroja vicemērs.

Atgādināsim, ka pirmais ne tikai Daugavpils, bet arī visas Latvijas Investīciju forums risinājās 2011. gada septembra vidū, starp viesiem bija vairāk nekā 40 ārzemnieku, tie lielākoties pārstāvēja pilsētu administrācijas.

Speciāli izstrādāto investīciju katalogu augstu novērtēja pat Valsts prezidents Andris Bērziņš, bet informācija, kas tur atradās, bija tik būtiska un noderīga, ka valsts galva piedāvāja no šā brīža visām pašvaldībām ņemt šo katalogu par piemēru.

Otrais forums ar nosaukumu „Latgale – Eiropas Savienības austrumu vārti” notika pēc gada, un tajā bija jau vairāk nekā 400 pārstāvju no 13 valstīm – no Latvijas un Baltkrievijas līdz pat Azerbaidžānai un Kanādai, bet tā atklāšanā piedalījās Latvijas vides un reģionālās attīstības ministrs.

Foruma galvenie temati bija lidostas attīstība, tūrisms un uzņēmējdarbība, bet tā ietvaros bija neskaitāmi semināri, lekcijas, tikšanās, kā arī izstādes-pārdošana un ekskursijas potenciālajos investīciju objektos.


Написать комментарий