'Klusuma randiņi' – Londonā popularitāti gūst jauns iepazīšanās veids

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā atrast īsto mīlestību? Pavisam vienkārši - klusējot. Šādu jaunu iepazīšanās veidu piedāvā kāda iepazīšanās aģentūra no Londonas, vēstī izdevums "DailyMail". 

Randiņa rīkotāji piedāvā apmēram divas stundas garus klusos randiņus, kuru laikā neviens no dalībniekiem nedrīkst bilst ne vārda.
"Ikdienā iepazīšanās process parasti norit pie kādas glāzes sarunu pavadībā, cenšoties izvairīties no pārāk ātras sevis atklāšanas, taču jaunatklātā klusēšanas pieeja ļauj cilvēkiem iepazīties daudz dziļāk un personiskāk. Tas ir ļoti intīmi," tā stāsta idejas galvenais autors Adams Taflers, kurš ar savu draudzeni ir iepazinies tieši šādā veidā. Parasti cilvēki randiņos sarunā daudz lieka, izliekas par kādu citu, pārspīlē ar tā dēvēto "small talk", lieto alkoholu un tas viss traucē saskatīt otra cilvēka īsto būtību.

Viss notiek tā - vispirms tiek izveidota grupa no 14 sievietēm un 14 vīriešiem, kuri ir nolēmuši izmēģināt jauno iepazīšanās veidu. Viņi atrodas vienā telpā, taču sarunāties nedrīkst. Tad iepazīšanās organizētāji izskaidro dalībniekiem noteikumus.

Pirmajā posmā viņi vienu minūti sēdēs viens otram tieši pretī un varēs izmantot dažādus neverbālus žestus un skaņas. Otrajā posmā sekos pilnīgs klusums, kad dalībnieki vienu minūti skatīsies viens otram tieši acīs. Iepazīšanās process turpināsies un noslēgsies ar trešo posmu, kura laikā dalībniekiem jāstaigā pa telpu, jāveido acu kontakts un jāsatver kāda roka, tomēr ir noteikums neatlaist rokasspiedienu pirms nav satverta nākamā roka.

Pēc šiem rokasspiedieniem seko nākamais uzdevums - visiem jāpalecas ikreiz, kad kāds ieskatās otram sejā un jāsaka: "Oogly-boogly-oo!" Tas izklausās ļoti dīvaini, tomēr rīkotāji apgalvo, ka var just, kā mainās grupas atmosfēra. Cilvēki atbrīvojas, sāk smieties un ar šo neverbālo žestu parāda, kā viņi spēj sadarboties viens ar otru, neizmantojot vārdus.

Turpinājumā dalībnieki tiek sadalīti pa pāriem un nākamajā uzdevumā tiem ir jāatdarina vienam otra kustības. Tas ilgst vienu minūti, pēc tam pāri mainās.

Vakara noslēgumā dalībnieki jūtas brīvi, atviegloti un lieliski pavadījuši laiku.

Vai var atrast mīlestību, nebilstot ne vārda? To rādīs laiks, bet, ja tā arī nenotiks, klusā iepazīšanās solās būt jauna, vēl nebijusi pieredze.


Написать комментарий