Daugavpils pilsētas domē var parādīties vēl viena komiteja

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, pilsētas pašvaldības pārstāvji apsver iespēju radīt atsevišķu komisiju, kura atsevišķi nodarbosies ar jautājumiem, kas skar ar kultūras sfēru.

Tiek plānots, ka tajā būs speciālisti, cilvēki, kuri nodarbojas ar Daugavpils kultūras dzīvi, tie, kuri var un vēlas to padarīt interesantāku. „Mums ir daudz piedāvājumu šajā sakarā. Uzskatu, ka Daugavpils kultūras dzīve ir interesanta un piesātināta, mēs cieši sadarbojamies ar Kultūras pārvaldi, bet vēl šis-tas jāattīsta.

Šī mēneša laikā tika izskatīts pilsētas pasākumu plāns līdz gada beigām, nolēmām, ko var uzlabot, kuri virzieni jāattīsta. Visiem pilsētniekiem un viesiem augustā būs iespēja piedzīvot lielisku notikumu – Muzikālo augustu. Nākamajā vasarā Daugavpilī notiks Starptautiskais studentu dziesmu un deju festivāls „Gaudeamus”.

Mēs arī vēlamies iesaistīt mūsu cietoksni, aktīvi attīstīt tajā dažādus projektus, censties izmantot visu tās teritoriju, nevis tikai dažas atsevišķas ēkas, bet šobrīd mūsu pilsētā nav struktūras, kas būtu atbildīga par cietoksni.

Ir jāskatās, kurus infrastruktūras objektus mēs varam iesaistīt ne tikai priekš pilsētniekiem, vasarā jārīko festivāli tūristiem. Arī Marka Rotko centram ir vajadzīgs atbalsts ne tikai pilsētas līmenī, bet arī valsts.

Pie tam, ir nepieciešams arī informatīvs atbalsts gan no vietējiem plašsaziņas līdzekļiem, gan no Latvijas kopumā. Mēs arī esam norādījuši iepriekš, ka mūsu dienesti nespēj ievākt pilnīgu informāciju (kas, kur, kad un cik maksā) un sniegt to ne tikai Daugavpils iedzīvotājiem, bet arī pārējiem valsts iedzīvotājiem. Bet šādai iespējai ir jābūt noteikti,” Dukšinska kungs ir pārliecināts.


Написать комментарий