Atšķirībā no Daugavpils, Rēzeknē mobilitātes programma ir pieprasīta

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šā gada 19. martā Valsts Nodarbinātības Aģentūrā (NVA) radīta jauna programma mobilitātes pabalsta izmaksāšanai. Atšķirībā no Daugavpils, īpaši pieprasīts tas ir Rēzeknes NVA.

Portālā Gorod.lv jau iepriekš ir bijuši pausti viedokļi par to Daugavpils un Daugavpils novada iedzīvotāji nevar izmantot mobilitātes iespējas, kas ir saistīts gan ar bezdarbnieku ģimenes stāvokli, gan ar daudzajiem programmas izvirzītajiem kritērijiem. To apstiprina statistika – jūlija sākumā tikai 2 Daugavpils pilsētas un Daugavpils novada iedzīvotāji varēja izmantot jaunās NVA iespējas.

Bet Rēzeknē situācija ir savādāka – pēc NVA datiem, jau 14 cilvēki strādā vietās, kas ir tālu no mājām, izmantojot NVA atbalstu.
Pie tam, piecu mēnešu laikā bija saņemti 109 iesniegumi, 90 no tiem bija apstiprināti, bet 17 – dažādu iemeslu dēļ – noraidīti, pārējo pretendentu atbilstība tiek vēl pārbaudīta.

Atgādinām, ka šā NVA atbalsta būtība ir tajā, lai tie bezdarbnieki, kas reģistrēti NVA vismaz 6 mēnešus, varētu meklēt darba vietas arī citviet Latvijā, kas atrodas 20 un vairāk kilometru attālumā no bezdarbnieka dzīvesvietas.

Atbalsts ir ne vairāk kā 280 latu apmērā un paredzēts četriem mēnešiem, kuru laikā varētu tikt segti transporta izdevumi vai tēriņi par dzīvesvietas īri.


Написать комментарий