Autobusa avārijai Itālijā pagaidām divas versijas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Itālijas dienvidos notikušās traģiskās autobusa avārijas iemesls varētu būt plīsusi riepa, vai arī bojātas bremzes, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Par iespējamo avārijas iemelsu pirmdien ziņo laikraksts "Corriere Della Sera", atsaucoties uz izdzīvojušo pasažieru stāstīto. Uz šo brīdi avārijā miruši jau 38 cilvēki no 50 braukušajiem.

Viens no cietušajiem stāstījis, ka dzirdējis skaļu blīkšķi, pēc kura autobusa šoferis zaudējis transporta vadības kontroli. Šo versiju Itālijas laikrakstam apliecinājuši arī citi aculiecinieki. Cilvēki stāstījuši, ka autobusam pārplīsusi aizmugurējā riepa, kas arī izsauca avāriju. Tikmēr laikraksts "La Repubblica", atsaucoties uz policijas teikto, vēsta, ka par galveno avārijas iemeslu uzskata ķibeli ar bremzēm.

Avārijā 36 cilvēki, tostarp vadītājs, gāja bojā notikuma vietā, bet vēlāk vēl divi cilvēki nomira slimnīcā. Kopumā autobusā bija 48 pasažieri, lielākā daļa bija viņiem bija svētceļnieki.

"Corriere Della Sera" vēsta, ka cietušo stāvoklis ir kritisks un mediķi neizslēdz to, ka mirušo skaits var pieaugt.

Katastrofa notika 28.jūlija vakarā, kad avarēja autobuss, kurš no Neapoles devās uz Bari. Autobuss taranēja vairākas automašīnas un nogāzās no 30 metru augstuma aizā.


Написать комментарий