Daugavpils dome finansiāli atbalstīs tango, kas izskanēs virs pilsētas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes sēdē vienbalsīgi tika atbalstīta Latviešu Kultūras centra projekta finansēšana, kas norisināsies programmas „Muzikālais augusts” ietvaros.

Kā jau tika ziņots, visa augusta garumā daugavpiliešiem un pilsētas ciemiņiem būs lieliska iespēja dzirdēt un redzēt vienu no viskaislīgākajām dejām pasaulē – tango. Septiņus vakarus to izpildīs slaveni dziedātāji un dejotāji.

„Muzikālais augusts” iesāksies 1. augusta vakarā ar džeza koncertu pie Dubrovina parka. Vakara turpinājumā uzstāsies franču-latviešu duets, bet nobeigumā būs atvērta kinozāle zem klajas debess ar mūziklu „Parīzes Dievmātes katedrāle”.

Daudzi dažādi koncerti ar dejotāju pāriem un kinoseansi norisināsies ik dienu Dubrovina parkā, Vienības nama zālē, Marka Rotko centrā un cietoksnī līdz pat 29. augustam.

Viens no projektiem arī būs koncerts „Tango virs pilsētas”, kura realizēšanai pilsētas domes deputāti no pašvaldības budžeta izsniedza 800 latus. Koncerts notiks ceturtdien, 29. augustā Marka Rotko centrā, Daugavpils cietoksnī, tas tiks veltīts Oskaram Strokam.

Tajā piedalīsies Latviešu Kultūras centra orķestris Tatjanas Saratovas vadībā ar savu speciāli izstrādāto programmu, pasākuma solisti būs slavenā latviešu džeza dziedātāja Olga Pīrāgs, Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis un daudzi citi.

Kā pastāstīja Regīna Osmane, par „Muzikālā augusta” režisoru kļuva Jānis Butkevičs, bet koncertprogramma „Tango virs pilsētas” notiks Kultūras fonda kapitāla ietvaros ar Latgales reģiona attīstības aģentūras atbalstu.


Написать комментарий