No 1. augusta Daugavpils veikali-kafejnīcas vairs nevarēs tirgot alkoholu naktī 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēsta Daugavpils pašvaldības policija, 5. jūlijā tika veikti labojumi likumā par alkoholisko dzērienu tirgošanu, kas no 1. augusta paredz alkoholisko dzērienu pārdošanas aizliegumu veikalos-kafejnīcās no plkst. 22.00 līdz plkst. 8.00 izlejamā veidā lietošanai uz vietas.

Tas nozīmē, ka Daugavpils veikaliem, kuros šobrīd var iegādāties alkoholu augu diennakti, būs jāmaina darbības principi. Ja veikali pakļausies likumā paredzētajām normām un tajos netiks tirgots alkohols naktī, daudzu daugavpiliešu naktsmiers vairs netiks traucēts. Īpaši tas skar tās mājas iedzīvotājus, kas dzīvo Stāvā ielā 21, tie jau iepriekš ir vērsušies portāla Gorod.lv redakcijā ar lūgumu skaidrot šādu veikalu-kafejnīcu darbu.

Jāatzīmē, ka labojumi likumā par alkohola tirdzniecību paredz arī, ka no 2014. gada 1. janvāra alkoholiskie dzērieni, kas ir stiprāki par 5,8 grādiem, tiks pārdoti atsevišķā zālē, kur notiks videonovērošana.

No nākamā gada personām vecumā no 18-25 gadiem, iegādājoties stiprus alkoholiskos dzērienus, būs jāuzrāda personu apliecinošie dokumenti, neatkarīgi no tā, vai to ir pieprasījis pārdevējs.


Написать комментарий

Eto municipoli urodi