Jau ir radušies pretendenti uz komandanta vakanci Daugavpils cietoksnī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv ziņoja pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis, uz komandanta vietu Daugavpils cietoksnī, kas šobrīd ir vakanta, jau ir vairāki kandidāti. Bet to vārdi pagaidām netiek atklāti sabiedrībai.

Pēc J. Dukšinska vārdiem, iespējams, tiks veikts papildus CV konkurss. „Nav obligāti, lai komandanta amata pretendentam Daugavpils cietoksnī būtu iegūta izglītība vēstures jomā, bet ir vēlams, lai tam būtu augstākā izglītība. Protams, pirmais kritērijs ir cietokšņa teritorijas pārzināšana. Pagaidām tiks norīkots atbilstošo pienākumu izpildītājs, vēlāk tiks izskatīti dažādi varianti,” skaidroja bijušais komandants.

Pirmais vicemērs uzskata, ka tālākai veiksmīgai attīstībai ir nepieciešams izveidot Daugavpils cietokšņa attīstības vadību, kas nodarbotos ar dažādu kultūras pasākumu organizēšanu un vadīšanu, aktivizētu kultūras dzīvi, nodarbotos ar arhitektūras pieminekļa saglabāšanu un realizētu koordinācijas un izpētes projektus. Šāda ideja radās pilsētas valdībai pēc tam, kad tie iepazinās ar darba organizācijas attīstību citos Eiropas cietokšņos.

„Šobrīd uz mūsu cietoksni brauc samērā liels tūristu daudzums, Marka Rotko centrs viņus pievelk kā magnēts, bet tas ir vienīgais šāds objekts. Protams, no cietokšņa var visu aizvākt, bet tas nebūtu prātīgi. Mūsu cietoksnis aizņem milzīgu teritoriju un tai ir spēcīgs potenciāls, kuru var un vajag izmantot. Tam ir nepieciešami cilvēki, kas ir īsteni patrioti, kas strādātu no visas sirds, un es zinu, ka pie mums šādu cilvēku netrūkst,” sacīja Dukšinska kungs.


Написать комментарий