'Ford' izstrādājis vibrējošu manuālās pārnesumkārbas uzgali

foto: mgarberoglio.wordpress.com
foto: mgarberoglio.wordpress.com

Kompānija "Ford" izstrādājusi manuālās pārnesumkārbas vadības sviras uzgali, kas vibrējot dod autovadītājam signālu, kurā brīdī pārslēgties nākamajā pārnesumā.

Šis plastmasas uzgalis ir izdrukāts 3D printerī, aprīkots ar motoriņiem no "Microsoft Xbox 360" spēļu konsoles pults un nelielu ekrānu, kurā ar ciparu norādīts izvēlētais pārnesums.

Lai aktivizētu uzgali, kas ir vienkārši uzskrūvējams standarta uzgaļa vietā, automobiļa diagnostikas ligzdā jāiesprauž adapteris ar "Bluetooth" moduli, kurš informāciju par dzinēja apgriezieniem un automobiļa braukšanas ātrumu pārsūta "Android" platformas viedtālrunim vai planšetdatoram. Tālāk "Android" aplikācija analizē šo informāciju un ar vibrācijām uzgalī dod autovadītājam signālu par nepieciešamību pārslēgt pārnesumu.

Kā norāda "Ford", šo uzgali var ieprogrammēt dažādiem nolūkiem, piemēram, ekonomiskākai vai, tieši pretēji, dinamiskākai braukšanai.

Pagaidām šis "Ford" laboratorijā izstrādātais uzgalis nebūs pieejams tirdzniecībā. Tas izstrādāts eksperimentālā projekta "OpenXC Platform" ietvaros.


Написать комментарий