Jaunie ielu muzikanti: Mums patīk, ka cilvēki pievērš mums uzmanību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils galvenā gājēju un, droši vien, skaistākā – Rīgas iela – šovasar ir manāmi atdzīvojusies. Par to liecina ne vien lēna gājēju plūsma vai vasaras kafejnīcu apmeklētāji, bet arī mūzikas skaņas, ko rada pilsētas jaunākie iedzīvotāji – ielu muzikanti. 

Šovasar daugavpiliešus un pilsētas viesus priecē visdažādākā vecuma un stila izpildītāji. Gorod.lv korespondentam izdevās iepazīties ar visjaunākajiem Daugavpils ielu muzikantiem –  blokflautisti Annu un ģitāristu Ingaru.

Pēc mazās Annas vārdiem, par motivāciju iemācīties spēlēt mūzikas instrumentu kalpoja tieši iespēja iziet uz ielas un parādīt savu talantu garāmgājējiem :“Es jau sen gribēju spēlēt uz ielas, tāpēc gāju mācīties uz mūzikas skolu. Kad es iemācījos spēlēt blokflautu, izdomāju, ka esmu gatava spēlēt uz ielas kopā ar brāli.”

Stāstot par to, kā jaunajiem muzikantiem vispār radās ideja iziet uz ielas, Ingars un Anna gan atzina, ka viņu ieceri bija iedrošinājis tētis, kurš atbalstīja viņus, piekrītot, ka šādi brālis un māsa varētu gan pilnveidot savas prasmes, gan paši piepelnīties naudiņu, ko viņi tagad krāj jaunam datoram.

“No sākuma gan bija bail iziet uz ielas, bet mēs turpinājām spēlēt, un bailes pazuda. Pirmajās reizēs pirms spēlēšanas mums vajadzēja vienkārši pasēdēt uz ielas, un tikai tad mēs sākām spēlēt, bet tagad mēs varam atnākt un uzreiz sākt spēlēt.”

“Mums patīk, ka cilvēki pievērš mums uzmanību un, ja viņiem patīk tas, ko mēs spēlējam, iemet arī naudiņu, ir arī tādi, kas pieiet un paši paprasa kaut ko nospēlēt. Piemēram, šodien mūs trīs reizes palūdza kaut ko uzspēlēt.”

Tomēr Annu un Ingaru ikkatru dienu uz Rīgas ielas satikt nevar, jo brālis un māsa velta laiku arī jauno skaņdarbu iestudēšanai.
Jaunie muzikanti nākamgad plāno paplašināt savu pagaidām nelielo grupu: “Mūsu brālītis pirmajā septembrī arī ies mācīties uz mūzikas skolu spēlēt bungas, tāpēc mums ir doma, ka viņš varētu uzsist kādu ritmu.”


Написать комментарий