Skolotāju algu budžeta caurumu daļēji 'aizlāpīs' ar studiju kredītos ietaupīto

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Līdzekļi, kas nepieciešami, lai nodrošinātu skolotāju algu izmaksu līdz 2013. gada beigām, tiks nodrošināti, izmantojot ietaupījumu, kas radies pateicoties tam, ka ir būtiski samazinājusies sešu mēnešu RIGIBOR likme.

Proti, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta bāzes izdevumos finansējums procentu izdevumiem ticis plānots, balstoties uz prognozi, ka 2014.-2016. gadā RIGIBOR/EURIBOR vidējā likme būs 6,2 %, bet, ņemot vērā, ka tagad 2014. gadam šī likme tiek prognozēta tikai 1,16%, precizējot plānotos izdevumus, ministrijai izdevies "atrast" vairākus miljonus latu.

Ietaupīto tagad plānots likt lietā, lai nodrošinātu algu izmaksu skolotājiem un segtu izdevumus par mācību līdzekļiem atbilstoši jūnijā pieņemtajos Izglītības likuma grozījumos noteiktajam.

Pateicoties šim ietaupījumam, pedagogu algu izmaksai tiks nodrošināts finansējums nepilnu 2, 5 miljonu latu apmērā, savukārt pārējos līdzekļus aptuveni 3,5 miljonu latu apmērā ir iecerēts pārdalīt no citām valsts budžeta programmām.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirms divām nedēļām nāca gaismā fakts, ka IZM ierēdnes kļūdas dēļ ir nepareizi aprēķināts 2013. gada valsts budžetā nepieciešamais finansējums pedagogu algu izmaksai - kopumā tai pietrūka aptuveni 6 miljoni latu.

IZM un Finanšu ministrija par aplamajiem aprēķiniem bija informētas jau gada pirmajā pusē, taču pie situācijas risināšanas amatpersonas ķērās tikai vasaras vidū.


Написать комментарий