Pasē nepareizi norādīta dzimuma dēļ, lidostā Krievijā 'iestrēdzis' tūrists

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Šeremetjeva lidostā Maskavā "iestrēdzis" kāds francūzis, kuram kļūdas dēļ pasē un vīzā vīrieša dzimuma vietā norādīts sieviešu dzimums un šī misēkļa dēļ robežsargi viņu neizlaiž no tranzīta zonas, atsaucoties uz "Agence France-Presse", raksta citi ārvalstu mediji.

Patriks, kurš lidostā "iestrēdzis" kopš 26.jūlija, medijiem pastāstījis, ka robežsargi viņam pieprasījuši pierādīt dzimuma maiņas operāciju, jo dokumentos viņš kļūdas dēļ fiksēts kā sieviete.

Tūrists pastāstīja, ka atdevis savu pasi "Aeroflot" darbiniekam, taču vēlāk viņu nav varējis atrast, bet citi kolēģi nav zinājuši, kur īsti ir francūža dokumenti.
Vēlāk izrādījies, ka kļūdas dēļ dokumentos norādīts cits dzimums.

Tūrists stāstījis, ka nav zinājis par šādu kļūdu pasē un iepriekš ar to ceļojis gan uz ASV, gan Ukrainu un pat uz Krieviju. Francūzis arī sūdzējies par to, ka viņam neļauj paņemt bagāžu - viņš Maskavā ieradies kreklā un šortos, un paziņojis, ka vēlas pārģērbties.

"Agence France-Presse" raksta, ka situāciju tagad pūlas atrisināt diplomāti.

Mediji atgādina, ka šajā lidostā "dzīvojis" arī bijušais Centrālās izmeklēšanas pārvaldes (CIP) aģents Edvards Snoudens, kurš bēg no ASV. Lidostā viņš "iesprūda", jo ASV anulēja viņa dokumentus.

Snoudens nopludināja simtiem slepenu ASV izlūkdienestu dokumentu, kas atklāja, ka ASV sistemātiski veikušas telefonsarunu noklausīšanos un personu izspiegošanu internetā. Spiegošanas skandāla laikā nāca klajā arī ziņas, ka ASV izspiegojušas arī Eiropas Savienības institūcijas un citas sabiedrotās valstis.


Написать комментарий