Daugavpils Universitātē maģistrantūras programmās ir saņemti jau 180 pieteikumi no studēt gribētājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

DU mārketinga direktors Jānis Kudiņš portālam Gorod.lv paziņoja, ka universitātē turpinās uzņemšana maģistrantūras programmās. No studēt gribētājiem ir saņemti jau apmēram 170-180 pieteikumi.

Atgādināsim, ka dažus gadus daudzas Latvijas augstskolas izmanto speciālu sistēmu, kur tiek ņemts vērā absolventu pieteikumu skaits. Saskaņā ar programmu, viens cilvēks drīkst pieteikties ne mazāk 10 augstskolu programmās.

Atšķirībā no studijām bakalauru programmās, lēmumu par maģistra grāda iegūšanu studenti parasti pieņem, pilnībā apzinoties savu izvēli. Pēc Jāņa Kudiņa vārdiem, nav novērots, ka kāda maģistrantūras programma būtu īpaši pieprasīta.

Tomēr daudziem, kas ieguvuši bakalaura grādu, piemēram, topošajiem juristiem studiju turpinājums ir nepieciešamība, jo tikai pēc 4 gadiem viņiem ir tiesības strādāt jurisprudences jomā.

Uzņemšana maģistrantūras programmās turpināsies līdz 5. augustam (ieskaitot), pie tam, tiek plānots uzņemt ne mazāk kā 250 studentus. Līgumu parakstīšana ar reflektantiem notiks 14., 15. un 16. augustā.

Līdz pat septembra vidum notiks papildus studentu uzņemšana Latgales lielākajā universitātē, tas domāts tiem, kas kaut kādu iemeslu dēļ nevarēja ierasties noteiktajos datumos. Parasti tādu studentu skaits ir apmēram 50-60, lielākoties tie nāk par maksu.
Atgādināsim, ka 272 vidusskolu skolēni ir izteikuši vēlmi apgūt zināšanas Daugavpils Universitātē bakalaura programmās. Pie tam – 249  būs budžeta vietas.


Написать комментарий