Domē tiek skaidrots, vai nav pārāk daudz naudas līdzekļu iztērēts zāles pļaušanai un Daugavpils sakopšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe, uzņēmums, kas nodarbojas ar pilsētas labiekārtošanu un uzkopšanu, vērsās domē ar lūgumu iedalīt papildus līdzekļus darbu veikšanai otrajā pusgadā.

Pēteris Dzalbe atzīmēja, ka pašvaldībai tagad jātiek galā ar tāmēm un jānoskaidro, vai uzņēmums pusgada laikā ir iztērējis savu gada budžetu, vai, sastādot tāmes 2013. gada budžetam, tajās tika ierakstīti līdzekļi tikai pirmajam pusgadam.

Atbildot uz jautājumu, vai vicemērs jau tagad zina, kā tiek risināts šis jautājums, jo viņš ietilpa domes sastāvā, kas apstiprināja šābrīža budžetu, viņš sacīja, ka bijis izraidīts no Budžeta komisijas, kas veidoja galveno šā gada galveno finansu dokumentu un balsoja pret 2013. gada budžetu.

„Pastāv iespējamība, ka „Labiekārtošana-D” funkcijas, kuras var veikt pati, nodod tālāk trešajām personām. Ir jāsaprot, par kādiem apjomiem un naudas summām tiek runāts. No pilsētniekiem tiek saņemtas sūdzības par zāles pļaušanu, piesārņotām pludmalēm un atpūtas vietām. Bet atbildīgie dienesti vēsta, ka tiem nav naudas līdzekļu. Zāles pļaušana un pilsētas uzkopšana šobrīd ir ļoti svarīga, tāpēc līdz 15. augustam vajag noskaidrot, vai mūsu uzņēmēji gadījumā nav uzdzīvojuši,” tā atzīmēja Dzalbes kungs un piebilda, ka tas, galvenokārt, skar uzņēmumus „Labiekārtošana-D” un „SpecATU”.


Написать комментарий