Komandas no 11 Daugavpils novada pagastiem piedalījās pasākumā „Atpūta + sports”

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

26. un 27. jūlijā atpūtas bāzē „Ezerkrasti” Laucesē jau otro reizi notika pasākums „Apūta+sports”, kurā piedalījās komandas no 11 Daugavpils novada pagastiem.

Daugavpils novada domes jauniešu projektu koordinatore Iluta Kriškijāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pasākums piektdien iesākās ar galvenā pasākuma organizatora Andreja Bruna uzrunu, pēc tā notika pirmās sacensības – jautrā tūristu stafete, kuras ietvaros jauniešiem vajadzēja uzcelt telti un pārvarēt daudzus šķēršļus. Labākā izrādījās Biķernieku pagasta komanda. Piektdienas vakars noslēdzās ar pasēdēšanu pie ugunskura un nakts diskotēku.

Savukārt, otrajā dienā jaunieši piedzīvoja nopietnus, bet interesantus pārbaudījumus, kuriem netraucēja pat vasarai neraksturīgie laikapstākļi. Volejbola spēlē izcēlās komanda no Sventes, otro vietu ieguva jaunieši no Nīcgales pagasta, bet trešie palika jaunieši no Lauceses novada. Sacensībās ūdenī labākos rezultātus rādīja jaunieši no Biķernieku pagasta, otrie palika jaunieši no Naujenes pagasta, trešo vietu ieguva Višķu pagasta jaunieši. Sacensībās „Sērfotāja glābšana” uzvarētāji bija Biķernieku pagasta pārstāvji, kuriem sekoja Vecsalienas pagasta jaunie cilvēki.

Pēc Ilutas Kriškijānes vārdiem, peldrīku parādes konkurss ir bijis visinteresantākais, tos paši dalībnieki bija pagatavojuši iepriekš, tas bija viņu mājasdarbs.

Šeit katrs varēja izpausties, tas viņiem sanāca ļoti veiksmīgi. Tomēr arī tā bija sacensību daļa, kuras uzvarētāji izrādījās Naujenas pagasta komanda, kuri pagatavoja gandrīz īstu peldmašīnu no putuplasta – ar sēdekli, riteņiem, stūri un tamlīdzīgiem atribūtiem.
Savukārt, otro vietu ieguva komanda no Maļinovas pagasta, kura izveidoja spilgti oranžu peldrīci no koka ar karodziņiem un lukturīšiem. Trešās vietas ieguvēji bija plastmasas pudeļu pirātu kuģa pagatavotāji no Vecsalienas pagasta. Visi saņēma godam nopelnītos kausus.

I. Kriškijāne uzsvēra, ka par šo interesanto un kvalitatīvo pasākumu jāpasakās Andrejam Brunam, kā arī Naujenas jauniešu iniciatīvu un sporta centram ar tā vadītāju Edgaru Kucinu priekšgalā. Jācer, ka tradicionālais pasākums nākošajā gadā noritēs tikpat vērienīgi un jautri.
 



Написать комментарий