Latvijā sāk rādīt vampīru filmu 'Bizantija'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

No piektdienas, 2. augusta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt trīs jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir ASV, Anglijas un Īrijas kopražojuma fantasy stila trilleris Bizantija (Byzantium).

Filmas sižets ir sekojošs: Klāra un Eleanora pārceļas uz mazu Anglijas pilsētiņu, tālab rodas noslēpumi, intrigas un baumas. Iedzīvotāji mēģina saprast, kas patiesībā ir Klāra un Eleanora - māsas vai tomēr māte un meita.

Klāra dabū darbu krogā, savukārt Eleanora apmeklē skolu, kurā viendien atzīstas, ka ir vairāk nekā divsimt gadu veca un pārtiek no cilvēku asinīm. Klasesbiedri uzskata, ka Eleanora ir zaudējusi prātu, taču viņa sadraudzējas ar vienpati Frenku, kurš mācās mājās.

Jauno filmu uzņēmis ir slavenais īru režisors Nīls Džordans (The Crying Game, "Oskars" par scenāriju, Interview with the Vampire, Michael Collins, Breakfast on Pluto, Ondine, seriāls The Borgias u.c.).

Galvenajā lomā filmējusies 19 gadus vecā īru izcelsmes amerikāņu aktrise Sērše Ronana, kura jau piedalījusies vairākās populārās Holivudas filmās - The Lovely Bones, Hanna, Atonement, The Host un citās.

Arī citās lomās lielākoties iejutušies britu aktieri - Džonijs Lī Millers (Andželīnas Džolijas bijušais vīrs), Sems Railijs, Toms Holanders un skaistule Džemma Artertona (bijusī Džeimsa Bonda meitene).

Filmas budžets ir astoņi miljoni britu mārciņu, bet savu pirmizrādi tā piedzīvoja pagājušā gada septembrī starptautiskajā Toronto kinofestivālā.


Написать комментарий