Lipmans: tā ir mūsu valsts problēma, ka pie varas nāk nabagie cilvēki, ko var nopirkt par sīknaudu

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

"Brīnos par premjera Valda Dombrovska viedokli Liepājas metalurga jautājumā. Kāpēc viņi koncentrē uzmanību uz akcionāriem? Tā nav viņa darīšana - domāt par to. 

Jādomā ir reāli - kāpēc šobrīd ir tāda situācija, kāda tā ir Metalurgā. Ne jau akcionāru dēļ, bet tāpēc, ka viss Metalurgs ir izzagts," tā trešdienas Dienā izteicies Liepājas metalurga akcionārs Kirovs Lipmans.

"Kā var būt, ka šobrīd valsts pat neskatās, kāda ir uzņēmuma struktūra. Vai var būt struktūra bez tirgošanas? Nav pat mārketinga daļas. Tāpēc, ka tie divi cilvēki, Zaharins, viņš kategoriskā formā nevienu nelaiž klāt - viņš tirgos! Un viņam ir divi klienti - Alžīra un tie afēristi angļi. Un viņam ir izdevīgi - viņam tirgus nav vajadzīgs. Ja ekonomikas ministrs būtu profesionālis, nevis mākslinieks, ja finanšu ministrs, kas iedeva garantiju, bet tagad jau atkal runā par atgriešanos politikā, būtu profesionāls, - viņš uzreiz iebilstu. Tā ir mūsu valsts problēma, ka pie varas nāk tie pavisam nabagie cilvēki.

Un žēl, ka viņus var nopirkt par sīknaudu. Es nenosaukšu vārdus, protams, citādi mani nositīs. Tas jau ir nonsenss, ka izveidoja jaunu padomi, kur iesaistīts ir finanšu direktors, kas ir viens no galvenajiem vainīgajiem pie tā, kas notiek Liepājas metalurgā. Galvenais inženieris, kas uzdrošinājās uzstādīt krāsni un neieguldīt naudu, lai atmosfēra būtu tīra. Tur jau smird visa pilsēta no tās krāsns! Te vajadzēja būt no finanšu, no ekonomikas ministrijas cilvēkiem, un es domāju, ka es arī neesmu pēdējais cilvēks. Ar mani bija jārunā, pirms skaļi teikt, ka akcionāriem nav vienotības, viņam vajadzēja mani uzlūgt un ar mani izrunāties. Ar mani neviens nerunā," norāda K. Lipmans.

"Dombrovska izteikumu, ka nelaime ir tikai tāpēc, ka akcionāri nav savā starpā vienojušies, es vērtēju, atvainojiet mani, ka rupji varbūt bišķi, - bet tā ir muļķība. Ja būtu normāla valdība, viņi jau sen būtu ar mani izrunājušies tā, kā vajag. Es pirms trim gadiem uzrakstīju vēstuli Dombrovskim, kur izklāstīju, kas notiek ar Liepājas metalurgu un kas ir jādara. Viņš to papīru, manējo vēstuli, aizsūtīja Vilka kungam. It kā pareizi. Vilka kungam bija visa tā lieta jāpārbauda un jāanalizē. Bet ko dara Vilks? Viņš aizsūta to vēstuli Liepājas metalurgam! Nu, manā prātā, ar tādu nolūku - lai viņi tiek galā ar Lipmani. Redziet, Lipmanis uzrakstīja sūdzību, tieciet galā ar viņu! Vai tas ir normāli?"


Написать комментарий