Karstums Ķīnā laupījis vismaz desmit cilvēku dzīvības

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ķīnas galvaspilsētā Šanhajā, kur pieredzēts karstākais jūlijs pēdējo 140 gadu laikā, no saules dūriena dzīvību zaudējuši vismaz desmit cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Neizturams karstums novērojams daļā Ķīnas un tāpēc ir izsludināts trauksmes stāvoklis. Karstums skāris vairākas Ķīnas provinces – Šanhaju, Aņhui, Juņjaņu, Huņanu, Hubei un vēl dažas.

Šanhajas Meteoroloģijas birojs ziņojis, ka jūlijā 24 dienas no vietas Ķīnas galvaspilsētā gaisa temperatūra bijusi vismaz +35 grādus pēc Celsija. Meteorologi atzinuši, ka tas ir pēdējo 140 gadu karstuma rekords.

Vietējie mediji demonstrējuši eksperimentu, uz ietves cepot gaļu. Šanhajas telekanāla žurnālists demontējis video, kurā redzams, ka viņš uz asfalta, nelietojot uguni, desmit minūšu laikā uzcep gaļas šķēli.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka gaisa temperatūra tuvākajā laikā nesamazināsies, bet, tieši pretēji, vēl var kāpt. Sinoptiķi un mediķi aicina cilvēkus neuzturēties laukā un lietot daudz ūdens. "Šādā karstumā izejot laukā, cilvēks var izcepties," sacījuši sinoptiķi.


Темы: , , , ,
Написать комментарий