Lietuviešu elektrības tirgotājs 'Energijos tiekimas' ienāk Latvijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neatkarīgais piegādātājs "Energijos tiekimas", kam Lietuvas elektroenerģijas brīvajā tirgū ir vislielākais klientu skaits, augustā sāks piegādāt elektroenerģiju klientiem Latvijā un Igaunijā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Šajās valstīs par kompānijas pirmajiem klientiem ir kļuvušas Lietuvas vēstniecības, kas atrodas Rīgā un Tallinā.

"Energijos tiekimas" ģenerāldirektors Aļģirds Jozaponis uzsvēra, ka darbības sākumā Igaunijā un Latvijā firma orientēsies uz mazajiem un vidējiem klientiem, kā arī uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar uzņēmējdarbību vairākās Baltijas valstīs.

"Šādiem uzņēmumiem mēs varam piedāvāt centralizētu elektroenerģijas iegādi par pievilcīgām cenām. Vēlāk mēs plānojam sniegt pakalpojumus arī privātajiem klientiem", - stāsta Jozaponis.

Viņš norāda, ka firmas darbība Latvijā īpaši neatšķirsies no darbības Lietuvā, jo kaimiņu valsts cenu līmenis un tirgus attīstība ir līdzīga kā Lietuvā. Gan Lietuvā, gan Latvijā visas juridiskās personas ir brīvā tirgus dalībnieki. Latvijā pilnīga tirgus liberalizācija, kurā būtu iekļauti arī privātie patērētāji, bija plānota no šī gada 1.septembra, taču šis termiņš tika atlikts uz nenoteiktu laiku. Lietuvā privātpersonas formāli var izvēlēties neatkarīgu piegādātāju kopš 2013.gada sākuma.

Saskaņā ar Lietuvas vēstnieka Ričarda Degutis teikto, tas, ka Latvijas tirgū ienāk Lietuvas kompānija "Energijos tiekimas", ne tikai priecē, bet arī ir ekonomiski izdevīgi. "Šis piegādātājs piedāvāja vislabāko cenu, kā arī mēs ātri saskaņojām līgumu. Ceram uz veiksmīgu, ilggadīgu sadarbību", sacījis vēstnieks.

"Energijos tiekimas" ir Lietuvas lielākās elektroenerģijas ražotājas un lielākās elektroenerģijas piegādātājas "Lietuvos energija" meitas uzņēmums ar Lietuvas kapitālu. Pēc klientu skaita (vairāk nekā 5300) sabiedrība ir elektroenerģijas brīvā tirgus līdere (iegūtā tirgus daļa - 35-40%).

"Energijos tiekimas" ienākumi elektroenerģijas mazumtirdzniecības tirgū 2012.gadā sasniedza 95,3 miljonus eiro un bija par 56% lielāki nekā 2011.gadā.


Написать комментарий