'Toyota GT86' nebūs ne turbopūtes, ne kabrioleta versijā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Toyota" nolēmusi atteikties no plāniem "GT86" modelim ieviest versiju ar turbopūti un modifikāciju ar nolaižamo jumtu, vēsta aģentūra "Automotive News" ar atsauci uz autoražotāja automobiļu modernizācijas plānu ASV tirgum.

Pēc aģentūras informācijas, "Toyota" aprēķinājusi, ka turbopūtes un kabrioleta versijas ieviešana būs saistīta ar lielām izmaksām, ņemot vērā "GT86" modeļa samēra nelielos izlaides apjomus. Tādējādi autoražotājs tamlīdzīgu modifikāciju izstrādi atstājis neatkarīgu tūninga kompāniju ziņā. Jāatzīmē, ka turbopūtes uzstādīšana šim 200 ZS jaudīgajam modelim ir viens no populārākajiem pārbūves veidiem.

Atgādinām, ka Ženēvas autoizstādē "Toyota" prezentēja "GT86" konceptuālo kabrioleta versiju "Open" (attēlos). Projekta galvenais inženieris norādīja, ka modifikācija ar mīksto jumtu sākotnēji tika izstrādāta kā potenciāls sērijveida modelis. Arī "Subaru", ar kā marku ražo dvīņu modeli "BRZ", paziņojis, ka šī modeļa kabrioleta versija nav gaidāma, jo tas negatīvi ietekmētu sportiskā modeļa vadāmību.


Написать комментарий