Ar bruņinieku cīņām un spēlēm Ludzā aizvadītas 'Klaidoņa dienas 2013'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

27.jūlijā "Klaidoņu dienas 2013" Ludzā pulcināja daudzus simtus skatītāju un vairāk nekā 300 motociklistu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas, informē pašvaldības pārstāve Svetlana Rimša.

"Klaidoņu dienas" sākās ar tradicionālo motociklistu kolonnas braucienu pa Ludzas ielām. Pasākumi turpinājās stadionā "Vārpa". Uz speciāli ierīkotās estrādes spēlēja grupa "Bastilija", uzstājās grupas "BLUES Gang" un "New BUUZ".

Patīkami, ka "Klaidoņi" parūpējās arī par to, lai Ludzas tēls pilsētas viesiem ilgi paliktu atmiņā. Latvijas vecākajā pilsētā tika organizēts viduslaiku bruņinieku cīņas turnīrs, tika demonstrētas 14.-16. gadsimta dejas, ieroči un tērpi. Notika arī viduslaiku spēles un atrakcijas, kurās piedalījās mūsdienu bruņinieki. Vēsturisko ekskursu organizēja lietuviešu draugi no Traķu pilsētas (lietuviski: Trakai).

Skatītājus visvairāk saistīja motociklistu humorpilnās aktivitātes, kurās varēja piedalīties ikviens no pieaugušajiem. Sevišķu uzmanību izpelnījās automašīnas ar nosaukumu "Latgales krīze" demolēšana. Daudzi vēlējās ielikt savu artavu simboliskajā krīzes nokaušanā.


Написать комментарий