Inta Vaivode: Neskatoties uz ārstu trūkumu, šāda problēma Daugavpils Reģionālajā slimnīcā ar vidējo un zemāko medicīnisko personālu nav vērojama

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv ziņoja Daugavpils reģionālās slimnīcas direktore Inta Vaivode, šāda problēma Daugavpils Reģionālajā slimnīcā ar vidējo un zemāko medicīnisko personālu nav vērojama – medicīnas māsu DRS netrūkst.

Šobrīd brīvu vakanču uz šo amatu nav, bet vajadzības gadījumā, kad atbrīvojas vieta, darbā labprāt tiek pieņemti Daugavpils Medicīniskā koledžas absolventi.

Pēc vadītājas vārdiem, medicīnas māsas vidējā alga pirms nodokļu nomaksāšanas sastāda apmēram 320 latus. Tā var būt ir atkarīgs no daudziem faktoriem, piemēram, nostrādātajām stundām, konkrētās darba vietas utt.

Jāatzīmē, ka dažus gadus atpakaļ bijušais DRS vadītājs Aivars Zdanovskis intervijā mūsu portālam stāstīja par patiesi labu speciālistu – gan ārstu, gan medmāsu –  aizbraukšanu uz ārzemēm. Acīmredzot, situācija ir uzlabojusies, lai gan slimnīcai joprojām ir nepieciešami ārsti, situācija ar vidējo un zemāko medicīnisko personālu ir labāka.

Kā jau tika ziņots iepriekš, Daugavpils reģionālajā slimnīcā, tāpat kā daudzās citās medicīnas iestādēs, ir vērojams ārstu trūkums. Piemēram, šobrīd slimnīcai ir nepieciešami 25 ārsti. Spriežot pēc DRS mājas adreses informācijas, šeit visvairāk ir vajadzīgi urologi un radiologi-diagnostiķi, 3 vakances katram amatam. Tāpat slimnīcai ir nepieciešams kardiologs, otolaringologs, ginekologs, traumatologs-ortopēds, neirologs u.c.


Написать комментарий