Daugavpils dome iedala līdzekļus kārtējiem latviešu kursiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par papildus līdzekļu iedalīšanu bezmaksas latviešu valodas kursu organizēšanai pilsētas iedzīvotājiem.

Atgādināsim, ka 2012. gadā Latviešu biedrība vērsās domē ar priekšlikumu organizēt kursus un sastādīja interesentu sarakstus, kurus veidoja tūkstošiem cilvēku.

No 2012. gada marta līdz 2013. gada jūlijam tika organizēti kursi pilsētas mikrorajonu ietvaros, pateicoties tiem, 900 cilvēku uzlaboja savas latviešu valodas zināšanas. To, kā noritēja kursi, kontrolēja Daugavpils vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes darbinieki.

Finansējums 8011 latu apmērā, kas tiek šobrīd iedalīts, ļaus apmācīt vēl 300 cilvēkus. Kursu ilgums būs 100 stundas, katrā no 15 grupām tiks apmācīti 20 cilvēki. Kursi būs paredzēti cilvēkiem ar zemām vai vidējām valsts valodas zināšanām.

Lielākā daļa finansējuma tiks novirzīta pedagogu algu nomaksāšanai (4,03 Ls/h). Pa 1,70 Ls uz katru apmācāmo tiks tērēti kancelejas un saimniecības preču iegādei.

Kursu organizēšana tika pamatota ar to, ka valsts valodas pilnveidošana ir integrācijas līdzeklis, kas uzlabos sadarbību un komunikāciju starp sabiedrības locekļiem.

Galīgais lēmums par finansējuma piešķiršanu tiks pieņemts nākamās nedēļas domes sēdē.


Написать комментарий