Daugavpilī ciemojas slavens gleznotājs, kas zīmē par ēdienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4. augustā Marka Rotko centrā notika daugavpiliešu tikšanās ar slavenu ar savu projektu „Naturālā apmaiņa” gleznotāju Sergeju Balovinu.

Kā pastāstīja pats mākslinieks, viņa projekta mērķis ir ceļošana pa visu pasauli, netērējot par to nekādus naudas līdzekļus, pie tam, viņa maršruts ir pilnībā atkarīgs no tā, kur viņu aicina.

Šādā veidā sanāk tāda kā „Naturālā apmaiņa” – mākslinieks zīmē par ēdienu, biļetēm, apģērbu u.tml. Savukārt, uz mūsu pilsētu mākslinieks ieradās pēc jauniešu organizācijas „ОБ. КУ. МО” vadītājas Violetas Orlauskaitesuzaicinājuma.

Tāpēc svētdien pasākuma dalībnieki varēja noklausīties gleznotāja dzīves stāstu, kā arī uzdot jautājumus – par skolēniem Voroņežā, par dzīvi Šanhajā, pateicību, kas izteikta ar naudas maisiem, kā arī ceļošanu apkārt pasaulei bez naudas maka un plāniem.

Pēc tam mākslinieks ķērās pie visu gaidītās portretu sesijas. Jāatzīmē, ka to cilvēku skaits, kas vēlējās iegūt savā īpašumā portretu, izrādījās vesels lērums, mākslinieks nolēma nezīmēt divus portretus, kā tas notiek parasti, bet uzzīmēt katram vienu portretu, kā arī pagarināja savu gleznošanas sesiju par veselu stundu.

Vēl jāpiebilst, ka mākslinieks vēl joprojām ir mūsu pilsētā un ir gatavs satikt jaunus cilvēkus.

Tie, kam ir vēlme satikt Sergeju Balovinu klātienē, var viņam uzrakstīt vēstuli sociālajā tīklā un sarunāt tikšanos, ekskursiju pa pilsētu, vai pat uzaicināt uz ballīti, jo mākslinieks drīzumā dosies prom no mūsu pilsētas un apciemos mūsu valsts galvaspilsētu.



Написать комментарий