Investori turpina pamest jaunattīstības valstis

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Jaunattīstības valstu akciju tirgi otrdien pirmo reizi četru dienu laikā piedzīvoja kritumu, investoru vidū valdot runām, ka ASV Federālo Rezervju sistēma (FRS) drīzumā samazinās aktīvu iepirkšanas programmas apjomus, kas līdz šim veicināja kāpumu šajos tirgos.

MSCI Emerging Markets Index samazinājās par 0,7%. Indijas Sensex saruka par 2,3%, ko veicināja Indijas uzņēmumaTata Power akcijas cenas kritums par 15% līdz četru gadu zemākajam līmenim. Akcijas cenas nogāzās pēc tam, kad uzņēmums publicēja pirmā ceturkšņa rezultātus.

Saruka arī Krievijas akciju tirgus indekss Micex – par 1,1%, Polijas WIG20 Index – par 1% un Turcijas Borsa Istanbul Stock Exchange National 100 Index – par 0,2%.

Šajā gadā jaunattīstības valstu tirgiem nav bijuši iecienīti investoru vidū, piedzīvojot 10% kritumu, salīdzinot ar 15% MSCI World Index pieaugumu.

«Kapitāls aizplūst no jaunattīstības tirgiem, gaidot, kad ASV samazinās savus monetārās stimulēšanas pasākumus, kas visdrīzāk notiks oktobrī,»Bloomberg sacījis Dragon Life Insurance Co eksperts Vu Kans, prognozējot, ka naudas aizplūde var vēl vairāk palēnināt izaugsmi šajās valstīs.


Написать комментарий