Airētāji vasarā nesnauž, bet sacenšās

foto: kniga-sport.rf
foto: kniga-sport.rf

Akadēmiskajā airēšanā vasaras ir nevis atpūtas vai atvaļinājumu, bet gan intensīvas sagatavošanās un sacensību laiks, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Ļoti aktīvi šajā laikā darbojušies Daugavpils BJSS un Latgales Airēšanas centra audzēkņi. Visintensīvāk vasarā darbojās Alekseja Lavrenova audzēkne Ludmila Ivanova, kura startēja pasaules Universiādē Kazaņā, kur ieņēma 11. vietu. Viņas pāriniece Olga Svirska arī uzņēma labu sportisko formu, par ko liecina dueta sasniegumi Baltijas valstu čempionātā Lietuvā – iegūtas trešās vietas 500 un 2000 metru distancēs.

Šajās pašās sacensībās sieviešu vieniniekā sesto vietu ieguva Nataļja Skladova. Latvijas čempionātā B grupas jauniešiem kopā ar Jelgavas sportistiem daugavpilieši Artūrs Škutāns un Jevgeņijs Bobilevs ieņēma piekto vietu. Abiem Daugavpils audzēkņiem tā bija debija Latvijas čempionātā.

Galvenais starts Daugavpils airētājiem, protams, bija valsts čempionāts. Šoreiz tajā piedalījās arī sportisti no Krievijas pilsētas Kaļiņingradas, kas vairākkārt ielauzās labāko trijniekā. Latvijas čempionātā no daugavpiliešiem labi nostartēja četrinieks ar Vladlenu Lazdovski, Vladislavu Ugarenko, Alekseju Lavrenovu un Vladimiru Pupeļu ierindā. Viņiem trešā vieta un bronzas medaļas. Starp citu, Lavrenovs kopā ar Pupeļu šobrīd startē „World Masters games” Turīnā.

Augstākpieminētais četrinieks kopā ar Kaļiņingradas pārstāvjiem Latvijas čempionātā astotniekos arīdzan ieņēma trešo vietu.

Latvijas čempionātā vieglajā svarā individuālajā ieskaitē čempiones tituls tika Svirskai, bet otrā bija Ivanova. Divniekos Ivanova pārī ar Svirsku aizraujošā cīņā ieguva trešo vietu, pie tam tika uzrādīts ļoti augstvērtīgs rezultāts.

Augusta beigās Daugavpils sportisti piedalīsies turnīrā Kaļiņingradā.
 


Написать комментарий