Traģiski gājis bojā hokeja treneris Vasīlijs Tihonovs

Foto: nra.lv
Foto: nra.lv

Pie savas mājas Maskavā atrasts miris leģendārā hokeja trenera Viktora Tihonova dēls Vasīlijs Tihonovs, kurš arī bija treneris, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

"Blakus mirušajam [Vasīlijam Tihonovam] tika atrasts nazis. Pēc aculiecinieku vārdiem, ap pulksten astoņiem vakarā Tihonovs paudis neapmierinātību, ka ap māju apvilkts celtniecības siets. Ceturtajā stāvā, kur dzīvoja Tihonovs, siets bijis sagriezts," vēsta Maskavas policijas preses dienests, norādot, ka durtas brūces uz mirušā ķermeņa nav.

Pagaidām policija izskata divas versijas – viena no tām, ka vīrietis izlēcis pats, bet otrā, kas tiek uzskatīta par ticamāko – Tihonovs miris nelaimes gadījuma rezultātā, mēģinot sagriezt sietu. Tihonovs mira 55 gadu vecumā. Tihonova kaimiņi plašsaziņas līdzekļiem atklājuši, ka viņš ļoti baidījies no zagļiem, kas varēja iekļūt dzīvoklī, izmantojot sietu, kurš bija apvilkts remonta dēļ.

1977.gadā viņš devās tēva pēdās, pievēršoties trenera darbam. Karjeras laikā viņš trenēja Rīgas "Dinamo" (1985. – 1990.), vairākus Eiropas un Ziemeļamerikas klubus, tostarp bija Sanhosē "Sharks" galvenā trenera palīgs. Tāpat Tihonovs strādājis ar dzimtenes komandām CSKA, "Avangard" un "Ak Bars". Pēdējā laikā Tihonovs jaunākais bija CSKA ģenerālmenedžera Sergeja Nemčinova padomnieks.


Написать комментарий