Akciju tirgos kritums

foto: newsukraine.kiev.ua
foto: newsukraine.kiev.ua

Trešdienu Eiropas akciju tirgi sāka ar kritumu, jo investoru uzmanība pievērsta jaunā Anglijas Bankas vadītāja Marka Karnija šīsdienas runai par bankas nākotnes plāniem.

Eiropas akciju tirgu raksturojošais Stoxx Europe 600 saruka par 0,5%, Vācijas DAX 30 – par 0,6%, Francijas CAC 40 – par 0,4%, bet Lielbritānijas FTSE 100 – par 0,6%.

Tā būs M. Karnija pirmā preses konference kopš stāšanās jaunajā amatā jūlijā, un viņš tajā informēs par centrālās bankas plāniem ekonomikas izaugsmes veicināšanā. Tāpat viņš sniegs sīkāku informāciju par politikas veidotāju uzskatiem saistībā ar procentu likmju izmaiņām nākotnē, kā arī institūcijas vadlīnijām turpināt kvantitatīvās mīkstināšanas politiku.

Jāatgādina, ka pagājušajā nedēļā Anglijas Bankas Monetārās politikas komiteja nolēma saglabāt bāzes likmi 0,5% līmenī, tādējādi likme nav mainīta kopš 2009. gada marta. Tāpat Anglijas Bankas pārstāvji nolēma uzturēt esošo aktīvu iepirkumu līmeni 375 miljardu mārciņu apjomā.

Jāpiebilst, ka Japānas akciju tirgus indekss Nikkei 225 trešdienu noslēdza ar lielu kritumu 4% apmērā, kas ir lielākais samazinājums gandrīz divu mēnešu laikā. Investoriem vilšanos sagādāja vairāku uzņēmumu ienākumu dati, turklāt eksportējošo uzņēmumu akciju cenas saruka pēc tam, kad jenas kurss sasniedza sešu nedēļu augstāko līmeni pret dolāru.

Šodien arī sākās Japānas Bankas divu dienu sanāksme. 


Написать комментарий