Premjeram neizdodas pārliecināt Reformu partiju atteikties no IIN samazināšanas

foto: newsbalt.ru
foto: newsbalt.ru

Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim ( V) un finanšu ministram Andrim Vilkam ( V) trešdien neizdevās pārliecināt koalīcijā ietilpstošo Reformu partiju (RP) par atbalstu kādam no Finanšu ministrijas priekšlikumiem nākamgad atteikties no likumā paredzētās iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanas par 2 procentpunktiem.

Tādēļ atcelta trešdienas pēcpusdienā paredzētā valdošo koalīciju veidojošo partiju sanāksme, kurā "Vienotība", RP un Nacionālā apvienība bija iecerējušas apspriest 2014. gada valsts budžeta projektu un nākamā gada budžetā atbalstāmās prioritātes.

Pēc aptuveni stundu ilgušās tikšanās, kurā Finanšu ministrija iepazīstināja RP politiķus ar saviem priekšlikumiem darbaspēka nodokļu sloga samazināšanai, RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters sacīja, ka RP šie priekšlikumi vēl jāapspriež valdes sēdē.

RP, pēc viņa teiktā, būtu gatava kompromisam, proti, tā neuzturētu prasību samazināt IIN likmi par 2 procentpunktiem, ja koalīcijas partneriem un Finanšu ministrijai izdotos vienoties par to, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu likme nākamgad tiek samazināta nevis par 1 procentpunktu, bet gan par 1,5 procentpunktiem.

Jau vēstīts, ka būtiskākās viedokļu atšķirības koalīcijas partneru vidū ir par darbaspēka nodokļu jautājumu, trešdien LNT atzina Dombrovskis.

RP uzstāj uz solījumu nākamgad par 2% samazināt iedzīvotāju ienākumu nodokli, bet "Vienotības" pārstāvētā Finanšu ministrija piedāvā par 1% samazināt sociālās apdrošināšanas likmi, ieviest diferencētu neapliekamo minimumu un palielināt atvieglojumus par apgādājamiem. 


Написать комментарий