'Opel' izgatavojis viena litra motoru ar 115 ZS

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kompānija "Opel" septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē prezentēs jaunu motoru – viena litra, trīs cilindru turbopūtes benzīna agregātu. Ar šo dzinēju no nākamā gada būs aprīkots "Adam" modelis.

Šī jaunā "SIDI" saimes dzinēja jauda ir 115 zirgspēku, bet griezes moments – 166 ņūtonmetru (šādā apmērā pieejams 1800 līdz 4700 apgr./min diapazonā). Motoram ir cilindru bloks pilnībā no alumīnija un degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēma.

Jaunais turbomotors, pēc ražotāja apgalvojuma, ir par 20 procentiem ekonomiskāks par 1,6 litru atmosfērisko četrcilindru dzinēju un vidēji patērēs 4,5 litrus benzīna uz 100 km.

Dzinējs būs sajūgts ar jaunu sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Turpmāk šī tikai 37 kilogramus smagā transmisija tiks izmantota arī citos "Opel" mazās un kompaktās klases automobiļos komplektācijā ar dzinējiem, kuru maksimālais griezes moments ir līdz 220 ņūtonmetru.

Līdz 2016. gadam "Opel" plāno par 80 procentiem atjaunināt motoru piedāvājumu. Līdz tam laikam autoražotājs prezentēs 13 jaunus dzinējus, kuri būs jaudīgāki, ekonomiskāki un ekoloģiski tīrāki par esošajiem, turklāt to darba tilpums būs mazāks.


Темы: , , , ,
Написать комментарий