EM: ‘Lattelecom’ un ‘Latvijas Mobilā telefona’ privatizācija netiek apspriesta

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ar valdības rīkojumu izveidotā darba grupa, kurā ietilpst ekonomikas, finanšu un satiksmes ministri, uzskata, ka šobrīd nav nepieciešams atsavināt valstij piederošās kapitāldaļas telekomunikāciju uzņēmumos ”Latvijas Mobilais telefons” (LMT) un ”Lattelecom”, informē Ekonomikas ministrija (EM).

Savā paziņojumā ministrija uzsver, ka šo uzņēmumu privatizācija šobrīd netiek apspriesta, taču tiek vērtētas iespējas mainīt telekomunikāciju uzņēmumu pārvaldības modeli, lai nodrošinātu to vērtības pieaugumu un attīstību, kā arī samazinātu administratīvās izmaksas.

Ekspertu ieskatā, uzņēmumu dibināšanas līgumos ietvertie ierobežojumi patlaban kavē LMT un ”Lattelecom” attīstību atbilstoši pašreizējām telekomunikāciju tehnoloģiju attīstības tendencēm un var ilgtermiņā apdraudēt uzņēmumu vērtību.

”Delfi” jau ziņoja, ka 12. jūnija valdības sēdē Pārresoru koordinācijas centra sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par valsts kapitāldaļu pārvaldību, ”Lattelecom” un LMT ir iekļauts atsavināmo kapitālsabiedrību sarakstā. Darba grupā, kas vērtēja tālāko rīcību ar valstij piederošajām kapitālsabiedrībām, pret telekomunikāciju uzņēmumu pārdošanu iebilduši Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji.

Patlaban valstij pieder 51 % ”Lattelecom” kapitāla daļu un 23 % LMT kapitāla daļu.


Написать комментарий