Saules skolā drīzumā notiks pieteikumu iesniegšana aktiermākslas programmā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Madara Pavlovska, Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciāliste, portālam Gorod.lv paziņoja, ka Daugavpils teātris un Saules skola aicina visus, kas sapņo par profesionālo karjeru teātrī, uzsākt mācības skatuves mākslas speciālistu grupā.

Atzīmēsim, ka šī iespēja radās, pateicoties Daugavpils teātra direktora Oļega Šapošņikova iniciatīvai tādēļ šobrīd notiek gatavošanās programmas licencēšanai, kas ļaus 2,5 gadu laikā sagatavot speciālistus darbam uz skatuves. Mācības notiks Daugavpilī, pamatojoties uz Saules skolu.

Pēc M. Pavlovskas vārdiem, šī programma no Kultūras akadēmijā atrodamās programmas atšķirsies ne tikai ar ātro apmācību, bet arī ar to, ka beigās apmācāmie nesaņems bakalaura grādu, bet iegūs diplomu un darba vietu teātrī, jo šie kursi lielā mērā tiek rīkoti, lai palielinātu Daugavpils teātra kolektīvu. Pēc tam viņi paši varēs izvēlēties, vai turpināt studijas DU vai LU, lai iegūtu bakalaura un maģistra grādu.

Tādējādi, ja iepriekš skolu absolventi varēja iesūtīt savus CV un motivācijas vēstules uz e-pastu  daugavpilsteatris@apollo.lv, tad no 19. augusta nepieciešamos dokumentus var iesniegt personīgi Saules skolā (Parādes ielā 7).

Atgādināsim, ka augusta sākumā savu vēlmi iegūt izglītību aktiermākslā, ir izteikuši jau apmēram 20 cilvēki. Lielākoties tie ir šāgada vidusskolu absolventi. Kopumā pirmajā studentu teātra skolas grupā ir paredzēts uzņemt ne mazāk kā 16 cilvēkus vecumā no 16 gadiem.
 


Написать комментарий