Norvēģijas premjers izlicies par taksometra vadītāju

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Neparastu veidu kā uzzināt vēlētāju domas izvēlējies Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs, kurš kādu pēcpusdienu, maskējies par taksometra vadītāju, vizinājis pasažierus pa Oslo ielām, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

"Man ir svarīgi uzzināt, ko cilvēki patiesībā domā. Ja ir kāda vieta, kur cilvēki saka ko domā, tad tas ir taksometrā," sociālajos tīklos publicētā ierakstā stāsta Stoltenbergs.

Videoieraksts ir publiskots laikā, kad pilnā sparā rit priekšvēlēšanu kampaņa 9. septembrī gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, kurās aptauju rezultāti paredz premjera vadītās kreisās koalīcijas zaudējumu.

Tērpies taksometra vadītāja uniformā Stoltenbergs pasažierus ar melnu "Mercedes" vadājis kādā jūnija pēcpusdienā. Salonā novietotā kamera fiksēja pasažieru reakciju.

"No šī rakursa viņš izskatās pēc premjerministra," izteicies kāds pasažieris. Savukārt kāda vecāka kundze, kas atpazinusi politiķi, aicinājusi viņu darīt kaut ko ar priekšnieku lielajām algām.

Pasažieriem, kas politiķi atpazinuši, Soltenbergs atklājis, ka nav vadījis automašīnu astoņus gadus.

Politiķis, atbildot uz laikraksta "Verdens Gang" jautājumu, vai viņš gribētu būt taksists, ja zaudēs vēlēšanās, atzinis, ka lielāks labums valstij un taksometru pasažieriem būtu no viņa kā no premjera. Pasažieriem par šo braucienu nav bijis jāmaksā, piebilst laikraksts.  


Написать комментарий