Ludzas parkā tagad ir arī mīlestības soliņš

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ludzas parks ir laba un skaista atpūtas vieta gan lieliem, gan maziem. To atzīst ne vien pilsētas viesi un tūristi, bet arī paši ludzānieši. 

Pēdējo gadu laikā parks kļuvis arī par populāru fotografēšanās vietu jaunlaulātajiem, jubilāriem un skolu absolventiem. Nu parkā par vēl vienu interesantu vietu vairāk, jo augusta sākumā tur pie dīķa uz sirdsveida pamatnes tika atklāts īpašs Mīlestības soliņš.

Soliņš darināts no metāla un koka. Divas laternas – Viņš un Viņa – tur rokās simbolisku lietussargu, kas sniegs patvērumu un pasargās ikvienu sēdētāju. Tikko radusies leģenda vēsta, ka soliņš nes laimi mīlestībā un palīdz pārbaudīt, vai jūtas ir īstas. Pirmajai uz soliņa ir jāapsēžas meitenei. Tad viņa aicina puisi blakus. Ja uz soliņa sēžot starp puisi un meiteni rodas dzirksts, tad viss kārtībā – var droši doties laulības ostā. Laikam kāds jau pārbaudījis. Ne velti šo soliņu ludzānieši jau paspēja iesaukt arī par Jaunlaulāto soliņu.

Mīlestības jeb Jaunlaulāto soliņu darināja SIA “Metālfabrika” no Līvāniem, bet būvniecības darbus veica SIA “Ludzas apsaimniekotājs”. Ludzas novada pašvaldībai soliņš izmaksāja 1 480 latu.

Mīlestības soliņu augusta sākumā svinīgi atklāja Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Ludzas Tautas nama direktore Valentīna Razumovska, domes priekšsēdētājas vietnieks Edgars Mekšs un domes deputāts, dakteris Igors Lapšovs kopā ar savu jaunāko dēlu. Atklāšanas pasākumā Ludzas novada domes deputāti pilsētas parkā iedēstīja 3 ābeles – mīlestības un auglības kokus. Alīna Gendele aicināja jaunlaulātos un ģimenes pārus ieviest jaunu skaistu tradīciju – kāzu dienā vai kāzu jubilejā iesiet šajās ābelēs piemiņas lentītes.


Написать комментарий